Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Valóban léteznek okosgyógyszerek?
2013. december 09. 07:53

betegállomány, gyógyszer, kutatás

Valóban léteznek okosgyógyszerek?
Az innovatív vagy más néven okosgyógyszerek a 21. századi gyógyszerfejlesztés legújabb mérföldkövei, melyek komoly előrelépést jelentenek számos krónikus betegség kezelésében.
Valóban léteznek okosgyógyszerek?

Az okos eszközök korát éljük. Ha elbizonytalanodunk valamiben, megkérdezzük a Google-t, ha eltévedünk, a mobiltelefonunk azonnal kisegít, a hűtőnk utánrendeli a reggeli kávénkhoz a tejet, az autónk pedig magától fékez, ha veszélyes helyzetet érzékel. És ez csak néhány a 21. századi technikai vívmányok közül.

 

Gyógyszerfejlesztések a hosszabb életért

 

Ahogy az elektronikai eszközök, úgy a gyógyszeripar is forradalmi fejlődésen ment keresztül az elmúlt száz évben. A gyógyszergyárak bevételeik számottevő részét forgatják vissza a kutatás-fejlesztésbe, és foglalkoztatnak világszerte több tízezer elkötelezett tudóst, akik nap mint nap a modern kor betegségeinek leküzdésén fáradoznak. Munkájuk eredményeként születnek az innovatív vagy más néven okosgyógyszerek, melyek új távlatokat nyitnak meg az AIDS, egyes rákbetegségek, a cukorbetegség, az asztma, véralvadási zavarok, szklerózis multiplex, Alzheimer-kór, hepatitis C kezelésében.

Az okosgyógyszerek a modern terápia alapjai, melyek minden eddiginél hatékonyabb, gyorsabb, kevesebb mellékhatással járó, biztonságos gyógyítást tesznek lehetővé, új esélyt adva a pácienseknek egy jobb életminőség elérésére, esetenként a teljes gyógyulásra. Az okosgyógyszerek nem csodaszerek, de a korábbiaknál pontosabbra tervezett hatásmechanizmusuknak köszönhetően eredményesebbek a gyógyításban, tüneti kezelésben.

A tudatos betegek tovább élhetnek

A gyógyulás, állapotjavulás elérésében nagyon sokat számítanak a beteg adottságai, hozzáállása illetve az is, hogy a betegség mely stádiumában került orvoshoz. A tudatos, magukra odafigyelő, tájékozott betegeknek jobbak az esélyeik, mint a passzív, a gyógykezelést csak elszenvedő betegtársainak. Bár az okosgyógyszerek a vényköteles készítményekre vonatkozó szabályozás miatt nem reklámozhatóak, a velük kapcsolatos információk bárki számára elérhetőek.

Az egészség komoly felelősség, melynek megőrzése vagy visszanyerése érdekében nekünk is tennünk kell. Tájékozódjon az interneten, kérje bizalommal orvosa tanácsát, használja ki a legújabb kutatásokban rejlő lehetőségeket és éljen hosszabb, egészséges életet.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK