Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 9 étel, ami jó az edzés előtt és után
2015. április 07. 15:18

banán, izomláz, vashiány

9 étel, ami jó az edzés előtt és után
Tudjuk, hogy a diéta önmagában nem elég a fogyáshoz, az igazi karcsúság titka az életmódváltásban rejlik: az egészséges étkezés mellett megfelelő mennyiségű testmozgás is szükséges!
9 étel, ami jó az edzés előtt és után

Sajnos a zsír- és szénhidrát szegény étkezés nem ad elég energiát a testmozgáshoz. Az embernek nem sok energiája marad arra, hogy hatékonyan teljesítsenek az edzésen, így az egész semmit nem ér. Most olyan ételekkel szeretnénk veled megismertetni, amelyek még hatékonyabbá teszik a testmozgást!

1, Az első számú fitnesz étel: Avokádó

Tudtad, hogy az avokádó olyan koleszterinszint csökkentő zsiradékot tartalmaz, amelynek hatására erősek és egészségesek maradunk. Amerikai kutatók kimutatták, hogy azok a női versenyzők, akik húsz százaléknál kevesebb zsiradékot fogyasztottak sokkal gyakrabban sérültek meg, mint azok, aki legalább harmincegy százalékot.

Az ok azokban a teljesen zsírmentes diétákban keresendő, amelyek gyengítik az izmokat és az ízületeket. Napi néhány szelet avokádó elégséges zsiradékbevitelt jelent azoknak is, akik egyébként nem hajlandóak zsíros ételeket fogyasztani. Sőt, botmixerrel ízletes avokádó krémet is készíthetsz!

2, Izomláz ellen egyél banánt

A banán magas káliumtartalma megszünteti a szúrós fájdalmat az oldalunkban. Miközben az izomlázért a káliumhiány felelős, a kálium az izzadással járó sóveszteséget is pótolja, és elősegíti a folyadékok felszívódását. A banán ráadásul tele van energiával: egy közepes méretű darab 400 milligramm káliumot és 29 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis éppen annyit, amennyit két szelet teljes kiőrlésű kenyér.

3, Bűntelen energiaforrás: a sárgarépa

Csukjuk csak be a szemünket: a répa majdnem olyan édes, mint a cukorka. A répa összetett szénhidrátokat tartalmaz, így energiával látja el az izmokat, miközben káliumtartalma optimalizálja a vérnyomást és az izom-összehúzódás mértékét.

4, Fogyassz teljes kiőrlésű müzlit edzés előtt!

Nassolni támadt kedvünk edzés előtt? Válogassunk a müzlik között. A legegészségesebb müzlifajták összetett szénhidrátokat, valamit izomfejlesztő fehérjéket tartalmaznak. Edzés előtt egy órával fogyasszunk el 200 kalóriányit: háromnegyed csésze teljes kiőrlésű müzlihez adjunk 1,2 dl tejet. Ha edzés előtt eszünk teljes kiőrlésű müzlit, nagyobb erőfeszítésekre leszünk képesek, és kitartóbbak is leszünk.


5, Mindig a legjobb C vitaminforrás: a narancs

3 ok, amiért érdemes narancsot fogyasztani: 1, Magunkkal vihetjük bárhova. 2, Egész évben kapható. 3, Tele van C vitaminnal. A narancs C vitamin tartalma egy nő napi szükségletét fedezi. A C-vitamin ugyanakkor remek kollagén-forrás, ami jó erőben tartja a csontokat. Fogyaszthatjuk nyersen is, de a frissen facsart narancslében sincsen semmi kivetni való!


6, Burgonya izzadás ellen

Túlságosan izzadunk? Egy kis só és egy kevés párolt, főtt vagy grillezett burgonya tökéletesen helyre hozza az elektrolit háztartást. Az elektrolitok (a nátrium és a kálium) segítenek megőrizni a sejteken belüli és a sejtek közti folyadék-egyensúlyt, miközben biztosítják a tökéletes izom-összehúzódást edzés közben.


7, Áfonya, málna, szeder – igazi antioxidáns forrás

Az amerikai tudósok a bogyós gyümölcsöket újabban azon húsz élelmiszer közé sorolták, amelyek a legtöbb antioxidánst tartalmazzák. Egy maréknyi áfonya, málna vagy szeder pompásan megvédi az izmokat a sportolás okozta esetleges károktól. Válogassunk szín szerint: minél sötétebb a bogyó színe, annál több antioxidánst tartalmaz, készíthetünk belőlük finom turmixot is.


8, Vashiány ellen fogyasszon csirkecombot!

A vas és a cink elengedhetetlen energiaforrások. Egy finom grillezett csirkecomb mindkettőben bővelkedik. A fehér húsok sokkal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a vörösek, ugyanakkor megvan bennük az a vas, cink és B-vitamin mennyiség, amely különösen a nők számára elengedhetetlen.


9, Gyerekkori csemege: a kakaó

A tejben nem csak a kalcium a jó. Tökéletes tápanyag, hiszen megfelelő energiaforrás, miközben nem hizlal. A kakaó nemcsak vitaminokban, kalciumban és ásványi anyagokban bővelkedik, van benne egy kevés kakaó is, amely a legújabb kutatások szerint az izmok regenerációját segíti elő.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK