Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Testsúly és közérzet
2014. október 08. 22:33

fogyókúra, testsúly, hormon, életmódváltás, közérzet

Testsúly és közérzet
A fogyókúra több mint kalóriaszámlálás és tudatos étkezés. Az életmód megváltoztatásához nem elég arra figyelni, hogy mit eszünk. Néha az érzelmek miatt sikertelen a diéta.
Testsúly és közérzet

A hangulat befolyásolja azt, hogy milyen ételt eszünk

Egy finn kutatás során azt találták, hogy a stresszevők – vagyis akik, ha zaklatottá válnak, akkor esznek – voltak a leginkább elhízottak. A stresszevők sokkal több virslit, hamburgert, pizzát, csokoládét és alkoholt fogyasztottak, mint azok, akik másként reagálnak a stresszre.

A hormonok hatása a hangulatra

Több olyan hormon is van, ami a hangulatra, és így akár a testsúlyra is hatással lehet. Ilyen például a kortizol, amit a mellékvese választ ki, vagy az ösztrogén, ami a női nemi hormon.

A tudomány azonban még nem nagyon tudja, hogy a hormonok milyen hatással vannak a túlsúlyra. Egy kutatás 35-47 éves nőket vizsgálta négy éven át, és a hormonszint illetve az elhízás között semmilyen összefüggést nem tudtak kimutatni. Habár, az viszont látható, hogy a depresszió és a szorongásos zavarok összekapcsolhatók az elhízással.

Problémamegoldási képességek hatása a hangulatra

Azoknak a problémamegoldási stratégiáknak, amik a mindennapi életben segítenek átlendülni a holtpontokon, jelentős hatása van a testsúlyra. A kutatások azt mutatják, hogy a sikertelen diéta sokszor a következő mintát mutatja: stressz és feszültség, válaszként evés, majd hízás.

Ezen megküzdéshez, boldoguláshoz fontos képességek elsajátításával nemcsak a közérzet javul, de az életmódváltás sikerességéhez is nagy mértékben hozzájárul. 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK