Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Samponnal harcolhatunk a viszketés ellen
2013. május 17. 10:41

haj, hajápolás

Samponnal harcolhatunk a viszketés ellen
AZ új Head & Shoulders Soothing Care sampon eukaliptusz kivonattal segít felvenni a harcot a korpa tüneteivel, miközben enyhíti a fejbőr viszketését, irritációját. Használatával a haj tiszta és akár 100 százalékig korpamentes lesz.
Samponnal harcolhatunk a viszketés ellen
Az egészséges fejbőr egy 28 napos ciklusban újul meg. A homeosztázis zavara ezt a folyamatot akár öt napra gyorsítja fel. A fejbőr ebből adódó egyensúlyvesztése eredményezi az irritációt, viszketést és a korpát. Ezek a tünetek szervezetünk reakciói a bőrfelszínen megjelenő mikroorganizmusokra, amit tovább súlyosbíthatnak olyan külső tényezők, mint a légszennyezettség, hőmérséklet-változások vagy a stressz. Az irritáció kiváltója azonban leggyakrabban egy gomba fajta, a Malassezia globosa, amely egyben a korpásodás egyik fő okozója is. Ennek a mikroorganizmusnak a metabolikus melléktermékei felelősek a felfokozott aktivitásért, melyeknek táptalajt nyújt a gyulladt bőrért felelős hisztamin. Az eredmény: viszkető, irritált fejbőr és korpa. A fejbőr irritációját és viszketését tovább fokozza a gyakori vakarás, amitől csak még inkább erősödik a viszkető érzés és tovább terjed a korpa.


A Head & Shoulders tudósai számára ezért az innovatív gyártástechnológia fejlesztésében a kiindulópont a hisztamin molekuláris biológiai markerinek elemzése volt. A biológiai markerek az emberi szervezet gyulladásos folyamatainak melléktermékeként keletkező molekulák, így adnak a kutatóknak teljes képet a különböző szövetek és szervek állapotáról. Annak érdekében, hogy pontosan meghatározzák a hisztamin szintet a fejbőrön, a kutatók speciális módszereket fejlesztettek ki a hisztamin koncentrációjának mérésére és a mintavételre.

A tanulmányok kimutatták, hogy a hisztaminszint korrelál a viszketésérzéssel. Ennek az új módszernek, amivel a hisztamin koncentrációról szerezhetünk információkat, az elsődleges célja és tudományos módja, hogy megszabadulhassunk a fejbőr intenzív viszketésétől. A módszer, amely a biomarkerek méréséből fejlődött ki, nem csak az irritációnak kitett fejbőr állapotának jobb megismerését tetette lehetővé, de a Head & Shoulders Soothing Care új formulájának megalkotásához is vezetett, amely azonnali megkönnyebbülést nyújt a viszkető és korpás fejbőrnek.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK