Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Sajoghatnak ma az ízületek
2013. szeptember 18. 09:48

ízületi tünet, fájdalom, front

Sajoghatnak ma az ízületek
Szerdán a keddi erős hidegfront után már melegfronti hatással kell megküzdeniük nem csak a frontérzékenyeknek.
Sajoghatnak ma az ízületek

Szerdán már a keleti határszél mentén is egyre múlik majd a kedden érkezett hidegfront hatása, ám az időjárás csak rövid időre ad pihenőt a frontokra érzékenyeknek, a délelőtti óráktól először csak nyugaton, később országszerte egyre erősödhetnek a melegfrontokhoz kapcsolódó tünetek - írta napi előrejelzésében a Meteoklinika.

Ebben a humánmeteorológiai helyzetben igen gyakori lehet a migrénes fejfájás, illetve a gyulladással járó ízületi betegségek fellángolása. Akik kedden megfáztak a hidegfront okozta szeles, csapadékos időben, azok szerdán állapotuk további romlását tapasztalhatják. A mézes hársfatea fogyasztása ilyenkor sokat segíthet.

A hajnali órákban főként a délnyugati határszélen igen alacsony lehet az érzett hőmérséklet, aztán gyorsan melegszik majd a levegő, öltözzünk rétegesen, hogy napközben a hőérzetünknek megfelelően tudjuk variálni a ruházatunkat.

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenképp pozitívan fognak hatni ránk, érdemes kimenni a szabadba. Az UV-sugárzás a változó felhőzet mellett többnyire gyenge, mérsékelt marad, csak rövidebb időszakokra közelítheti meg az erős szintet, de a leégés veszélye nem fenyeget.

A nagyvárosok levegője a keddi csapadéknak köszönhetően tiszta, kisebb romlás a nyugati területeken várható a forgalmasabb csomópontokban, de a légszennyező anyagok mennyisége az egészségügyi határérték alatt marad majd.

A pollenkoncentráció mindenütt alacsony, a napos időszakokban csak kissé emelkedik a parlagfű pollenjének mennyisége a levegőben, de számottevő tüneterősödésre nem kell számítsanak az allergiások.

Szerda hajnalban a nyugati határszélnél köd- és párafoltok nehezítik a közlekedést, vezessünk óvatosan. A borongós időben többfelé találkozhatunk nedves útszakaszokkal, növekszik a féktávolság. A melegfrontra érzékenyek körében romlik a reakcióidő.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK