Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Oldalbordájából kapott új fület
2013. november 13. 08:44

műtét

Oldalbordájából kapott új fület
Saját bordája és bőre felhasználásával készítettek új fület a születési rendellenességben szenvedő tízéves kisfiúnak.
Oldalbordájából kapott új fület

Alfie Hazell a bal oldalán egy csökevényes fülcimpával, de fülszerkezet és hallójárat nélkül született. Állapotát hemifaciális mikroszómia okozta, egy születési rendellenesség, amely az arc alsó részének, általában a fül és a száj abnormális fejlődését eredményezi. Mindkét, vagy csak az egyik oldalon is előfordulhat, és légzési rendellenességekkel is járhat. A szájpadhasadék után ez az arc második leggyakoribb születési rendellenessége.

A Great Ormond Street-i Kórház sebészei azonban most új fület építettek Alfie-nak. Édesanyja, Catherine elmondta, hogy a fantasztikus beavatkozás teljesen megváltoztatta fia életét. „Alfie nagyon bátor volt, és én nagyon büszke vagyok rá” – nyilatkozta. „Az új füle azt jelenti, hogy nem kell többé megküzdenie a bámuló emberek tekintetével. Amikor három éves volt, nagyfiúk egy csoportja körbevett minket a vonaton, és rámutogatva nevetgélni kezdtek. Bár még nagyon fiatal volt, ez az élmény olyan mély nyomot hagyott Alfie-ban, hogy hosszú időre visszavetette az önbizalmát.” Édesanyja és édesapja igyekezett úgy intézni az eseményeket, hogy Alfie dönthessen az életét meghatározó beavatkozásról. A kórház orvosai közölték, hogy három lehetőségük van: vagy nem tesznek semmit, vagy protézist helyeznek fel, vagy beépítenek egy borda graftot. „Mindent megtettünk azért, hogy Alfie magától hozhassa meg a döntést” – mesélte Catherine. „Az édesapjával együtt arra biztattuk, hogy ő maga beszéljen a tanácsadókkal, mint a felnőttek.”

2011 áprilisában aztán Alfie úgy döntött, hogy a borda graftot választja, amihez két műtéten kellett átesnie. Az elsőben a hiányzó fülstruktúrává átalakított bordacsontot beültették a helyére, majd 2013 márciusában a második operáció során bőr graftokkal fedték be a csontot. Amikor levették a kötést, Alfie olyan izgatott volt, hogy nem merte megnézni az arca bal oldalát. Csak amikor az autóban ültek hazafelé tartva, akkor vetette az első pillantást az új fülére. Olyan boldog lett, hogy fényképezni kezdte, és minden ismerősének büszkén küldözgette a képeket. A sikeres beavatkozás után lehetséges, hogy Alfie-nak később újabb műtéteknek kell alávetnie magát az állcsontja és fogai kiigazítására.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK