Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Négy immunerősítő tipp iskolakezdésre
2013. szeptember 05. 08:26

immunerősítő, iskola, étkezés

Négy immunerősítő tipp iskolakezdésre
Torokgyulladás, fülgyulladás és még egy csúnya gyomorfertőzés is. Biológiai háború dúl, vagy ez csupán egy újabb iskolaév kezdete?
Négy immunerősítő tipp iskolakezdésre

A kisgyermekek szülei sajnos túl jól ismerik ezt a helyzetet, de nem csak őket érintik ezek a betegségek. A tanárok, a kamaszok szülei és a felsőoktatásban részt vevők is ki vannak téve a rettegett "iskolai" kórokozóknak.

Ha még nem érte el a családodat, itt az ideje, hogy alaposan felkészülj. Ha pedig már elérte, nos, akkor itt az ideje, hogy felkészülj a következő vírusra. Az alábbiakban négy immunerősítő módszert sorolunk fel, amelyek segítenek az egész családnak elkerülni a megbetegedéseket.

1. Alapvető higiéniai intézkedések

A gyerekek gyakran annyira belefeledkeznek a játékba, hogy megfeledkeznek a kézmosásról. Érdemes felhívni a figyelmüket arra, hogy étkezések előtt és vécézés után mindig mossanak kezet. Csak arra kell ügyelni, nehogy túlzásba vigyék, mert az már negatív hatással lehet az immunitásukra.

Színes zöldségek

A gyümölcsök és zöldségek minden színe és árnyalata tartalmaz fitotápanyagokat, melyek nagyban hozzájárulnak immunrendszerünk védelméhez.

2. Keverjünk fekete áfonyát a reggeli müzlihez

Nagyon egyszerűnek hangzik, mégis óriási jelentősége lehet. Senki se becsülje alá az apró bogyó antioxidáns hatását. A fekete áfonya magasabb ORAC pontszámmal (az antioxidáns kapacitás mérőszáma) rendelkezik, mint a legtöbb zöldség és gyümölcs.

3. Fogyasszunk kevesebb finomított szénhidrátot és cukrot

Amikor a szervezetünk természetes védekezőképességéről van szó, a negatív kerülése ugyanolyan fontos, mint a pozitív alkalmazása. A finomított szénhidrátok és cukrok tápanyagként szolgálnak a baktériumok számára a bélrendszerben, és hozzájárulnak a gyulladások kialakulásához. A legtöbb finomított szénhidrát és cukor a tésztákban, kenyérben, tortákban, cukorkákban és üdítőitalokban fordul elő.

4. Mozogjunk többet

Vegyük rá gyermekünket, hogy lépjen be egy sportcsapatba. Ha ez nem fekszik neki, gondoskodjunk arról, hogy mindennap szakítson időt az aktív játékra. Hogyan segíthet mindez? A testmozgás erősíti az immunrendszert. A British Journal of Sports Medicine 2012-ben megjelent egyik számában a kutatók arról számoltak be, hogy minél jobb fizikai állapotban van valaki, annál kisebb a valószínűsége, hogy a téli hónapokban elkapja a náthát.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK