Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ne lepődjünk meg a kínzó, görcsös fejfájáson
2012. november 05. 12:00

fejfájás, fájdalom, ingerlékenység

Ne lepődjünk meg a kínzó, görcsös fejfájáson
Hétfőn a Dunántúlon már a kora reggeli óráktól, majd máshol is markáns hidegfront okoz erős humánmeteorológiai tüneteket az érzékenyeknél. Keleten kezdetben még a melegfrontra érzékenyek is panaszkodhatnak.
Ne lepődjünk meg a kínzó, görcsös fejfájáson

Hétfőn a hajnali órákban északnyugat felől erős hidegfront éri el térségünket, de keleten eleinte még erős melegedés határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet - olvasható a Meteoklinika előrejelzésében.

A front előtt erős délies áramlással még meleg levegő érkezik, ezért a melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek, legerősebben a keleti, délkeleti régióban. Arrafelé erős migrént, alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatunk, a szél miatt pedig idegesekké válhatunk.

Ugyanakkor északnyugat felől, ugyancsak erős széllel érkező hidegfront fejt ki egyre többfelé markáns hatást. Kínzó, görcsös fejfájás léphet fel, ingerlékenyekké, nyugtalanakká válhatunk, a gyerekek kezelhetetlenebbek lehetnek. A fej görcsei mellett más izomgörcsök is jelentkezhetnek, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés.

A szív- és keringési rendszer panaszaival élőkre is nehéz nap vár, a hirtelen változás nagyon megterhelő: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet okozhat. Napközben mindenki kerülje a megterhelő feladatokat, nagyon fontos a sok pihenés. A markáns hatások igénybe veszik szervezetünket, védekezésképpen a már megkezdett magnézium- és C-vitaminkúra folytatása javasolt, és a lehető legtöbb nyugalom.

A fejfájás ellen borsmenta vagy citromfű teáját fogyaszthatjuk, ezek illóolajának párologtatása is jót tesz. A sok szénhidrát helyett most inkább könnyű, zöldségekből, halakból készített ételeket fogyasszunk, kerüljük az alkoholt és a koffein tartalmú italokat!

A közlekedők erős, olykor viharos lökésekkel kísért szélre számíthatnak, ami jelentősen csökkenti a menetstabilitást. A csapadéktól nedves útburkolat csúszóssá válik, rendkívül megnövekszik a féktáv.

Helyenként zivatarok is ronthatnak a közlekedési helyzeten. Az utakon sok lesz az ingerült sofőr, a figyelmetlen gyalogos, legyünk a szokásosnál is óvatosabbak és körültekintőbbek!

Forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20121105_orvosmeteorologia#rss
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK