Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ne hasonlítsd másokéhoz a párkapcsolatodat!
2013. május 08. 11:31

párkapcsolat, szorongás, védekezés, szex, kapcsolat

Ne hasonlítsd másokéhoz a párkapcsolatodat!
Az egyébként jól működő párkapcsolatban élők is sokszor esnek abba a csapdába, hogy másokéhoz hasonlítják a kapcsolatukat. De ez soha nem vezet jóra.
Ne hasonlítsd másokéhoz a párkapcsolatodat!

A pszichológusok, párkapcsolat-tanácsadók egyöntetűen úgy vélik, csak időpocsékolás azon rágódni, keseregni, hogy más pár mennyivel boldogabb. Mert az, amit látsz, a legtöbbször csak a felszín, és nem tudhatod, mi húzódik meg a háttérben.

Ha te is az összehasonlítók táborába tartozol, megmutatjuk, hogyan küzdheted le ezt a szokást.

Nem baj, ha nem beszéltek olyan sokat!

 

Évek óta együtt vagytok, de még mindig befejezitek egymás mondatát és jót nevettek a másik viccein. Ez nagyon jó! Ugyanakkor, a szakértők szerint a kapcsolat milyensége nem feltétlenül (csak és kizárólag) függ attól, hogyan beszéltek egymással.

 

Azaz: ne próbálj minden hímnemű lényt jó szónokká varázsolni, vagyis ne akard, hogy állandóan beszéljen, mert vannak pasik, akik nem szeretnek annyit csacsogni. Ha javítani szeretnél a kettőtök közti kommunikáción, döntsd el, hogy számodra mit jelent a véleménycsere és ez alapján tudasd vele is, hogy mit vársz tőle.

 

Nem baj, hogy nem haladtok olyan „gyorsan”!

 

Minden szerelmi kapcsolatnak megvan a maga természetes „sebessége”, menete. De csak azért nem szabad „felgyorsítani” a tiéteket, hogy lépést tarts a barátnőiddel, akik már mind házasok, de legalább is együtt élnek. Ez butaság, főleg azért, mert a pasik ilyenkor szoktak beparázni.

 

Persze, mi nők, mindig azt akarjuk, ami épp nincs, és olykor megfeledkezünk arról, hogy a nagy elkötelezettség mennyire nagy nyomással járhat együtt. Tedd fel magadnak a kérdést: most akarsz (vele akarsz) komoly kapcsolatot és megállapodni, vagy inkább az életed későbbi szakaszában szeretnél az igazival találkozni, miután kitomboltad magad?

Nem baj, ha ti nem „úgy” szexeltek!

 

Mindenki, bizonyára te is ismersz olyan párokat, akik attól jönnek tűzbe, hogy rajtakaphatják őket, és olyanokat is, akik imádják hálószobájuk titkait kifecsegni. De ebből még ne vond le azt a sokszor téves következtetést, hogy a tiétekkel ellentétben az ő kapcsolatuk iszonyú szenvedélyes. Az sokszor elferdítik az igazságot, pláne akkor, amikor a szex szóba kerül.

 

Egy jó tanács: tanuld meg figyelmen kívül hagyni az efféle dolgokat. A barátnőiddel kezdeményezz olyan csevegést, amely a valaha volt legrosszabb szexuális élményükről szól, és máris észreveszed, hogy nem minden olyan tökéletes, mint amilyennek látszik.

 

Ha a fentieken elgondolkozol, rájöhetsz, hogy talán nincs is okod keseregni párkapcsolatod „szürkesége” miatt.

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK