Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ne hagyják őket meghalni a döntéshozók!
2012. október 31. 12:00

hepatitis C, hemofília, vírusfertőzés

Ne hagyják őket meghalni a döntéshozók!
Életben maradásukért demonstráltak a Hepatitis C vírussal megfertőzött Hemofíliás betegek.
Ne hagyják őket meghalni a döntéshozók!

A Hemofiliások Baráti Körének több száz fős tagsága arra szeretne választ kapni, mikor gyógyulhatnak meg a Hepatitis C fertőzöttségükből, hiszen a számukra a teljes gyógyulás reményét, következésképpen az életben maradást jelentő új terápiák már léteznek. Ennek érdekében demonstráltak tegnap és együttműködést ajánlottak a hasonló gondokkal küzdő májbetegeket tömörítő VIMOR egyesületettel. A szervezet közleménye.

"Magyarországon a Hepatitis C vírusfertőzésben szenvedők túlnyomó többsége az egészségügyi beavatkozások (vér transzfúzió, műtétek) során vált fertőzötté. Az 1993 előtt született hemofíliás betegek is az egészségügyi beavatkozások áldozataiként, az állam hibájából váltak Hepatitis C Vírussal fertőzötté. 20-30 év leforgása után ma már a HCV -az alapbetegségük mellett - májzsugor, illetve májrák kialakulásával fenyegeti sokukat.

Idén két fiatal sorstársuk, Vígh Tibor (†38) és Józan Ferenc (†39) vált a hepatitis C fertőzés áldozatává. Gyermekeik, feleségük, családjuk, és barátaik mellett, a betegtársaik is mély fájdalommal gyászolják őket. Mindenszentek napja alkalmából rájuk emlékeztek a sorstársak a Parlament előtt a Kossuth téren. Értük gyújtottak gyertyát, de imájukban az élőkről is megemlékeztek: most, hogy az orvostudomány jóvoltából új esélyük van a vírustól való megszabadulásra ne hagyják őket meghalni a döntéshozók!

Közel 400 olyan hemofíliás, Hepatitis C vírussal megfertőzött beteg várakozik évek óta új gyógyszer bevezetésére, akik a jelenleg elérhető terápia ellenére nem gyógyultak meg. Ők közvetlenül életveszélyben vannak, hiszen azoknál a pácienseknél, akiknek a szervezetében a vírus hosszú időn át jelen van, nagy az esélye a májzsugor valamint májrák kialakulásának is. Nem csak a hemofíliás betegek számára jelenthet új esélyt, ha új kezelési lehetőséghez jutnak. Magyarországon megközelítőleg 3000 olyan heptatitis C vírussal fertőzöttet tartanak nyilván, akiket a jelenleg rendelkezésre álló gyógyszerekkel nem tudtak meggyógyítani orvosaik.

A Hemofíliások Baráti Köre összefogásra kéri a VIMOR Egyesületet, hogy közös ügyük érdekében, közös fellépésükkel egymást erősítve harcoljanak az új gyógyszerekhez való hozzáférés lehetőségének megteremtéséért.

A Hepatitis C vírus ellen közvetlenül ható, proteáz-gátló gyógyszereket egy éve törzskönyvezte az európai, valamint a magyar gyógyszerügyi hatóság. Ugyanakkor - számos európai és szomszédos országgal ellentétben - ezek a gyógyszerek Magyarországon a betegek számára nem elérhetőek, mivel finanszírozásuk, illetve társadalombiztosítási támogatásuk hazánkban nem megoldott.

Az új, közvetlenül a Hepatitis C vírus ellen ható gyógyszerek a korábbi kezeléshez adva ugrásszerűen növelik a teljes gyógyulás esélyét olyan betegeknél is, akiket a korábbi terápiás lehetőségekkel nem lehetett meggyógyítani. Az új gyógyszerek hatékonyságát a gyakorlati tapasztalatok, klinikai vizsgálatok és a gyógyszerek számára több országban átadott szakmai kitüntetések bizonyítják" - áll a közleményben.

Forrás: http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/ne_hagyjak_oket_meghalni/197865/
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK