Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kíméletes méregtelenítés alvás közben
2013. április 05. 08:49

méregtelenítés

Kíméletes méregtelenítés alvás közben
A legtöbbünk mentális naptárába az első tavaszi hónapra íródott be, hogy ruhatárunk és frizuránk megújítása mellett az idei méregtelenítő programunkon is gondolkodjunk. A drasztikus, esetleges egészségügyi kockázatot is magában rejtő kúrák helyett egy kíméletes, biztonságos módszerre figyeltünk fel, melyet természetgyógyászok is szívesen ajánlanak.
Kíméletes méregtelenítés alvás közben

Aki már végzett valamilyen méregtelenítő kúrát, érezhette, milyen hálás a szervezet minden tehermentesítésért. Megéri méregteleníteni, mert:

  • energikusabbak, üdébbek leszünk
  • könnyűnek érezzük magunkat, javul a hangulatunk
  • nő a koncentrációs képességünk
  • a szervezetnek jut energiája az öngyógyító mechanizmusok beindítására, apró problémák, fájdalmak megszüntetésére
  • hajunk, bőrünk egészségesen szép lesz

A máj és a vesék mellett fő méregtelenítő szervünk a bőrünk, amely a pórusokon keresztül választja ki a méreganyagokat. A természetgyógyászok szerint legegyszerűbben a talpunkon elhelyezkedő reflex zónákon keresztül szabadulhatunk meg a nyirokrendszerben keringő méreganyagoktól. A kúra ideje alatt, öt napon keresztül nem kell mást tennünk, mint lefekvés előtt a tiszta lábfejekre helyezni a méregtelenítő tapaszt. Ha a kúra befejeztével az utolsó nap reggelén a tapasz még mindig teljesen átitatódott és barnás színű, ajánlatos folytatni, vagy rövid időn belül megismételni a használatát.

A tapasz hatóanyagai a bőrön át felszívódva fejtik ki hatásukat. Az alábbiakban a nyolc komponens közül a fő hatóanyagokat emeltük ki.

A japánban tradicionálisan használt bambuszecet vagy fanedv alkalmas arra, hogy a bőrön keresztül összegyűjtse és megkösse a méreganyagokat. Fizikoterápiás alkalmazása is ismert, kisebb duzzanatok, fájdalmak enyhítésére.

A pünkösdi rózsát évszázadokon át elsősorban gyógynövényként termesztették, értékes gyökere paeoniflorint tartalmaz, amivel sárgaságot, vese- és hólyaghurutot, reumát gyógyítottak. Kivonatként ma a homeopátiában is használatos.

Az évezredek óta ismert és eredményesen használt szibériai ginzeng gyökerét a kínai orvosok csodagyökérnek is nevezik, számos kedvező élettani hatása miatt. A méregtelenítő kúra hatását annyiban fokozza, hogy növeli a szervezet ellenálló képességét, fokozza a szellemi teljesítőképességet és stresszoldó hatású.

A tapasz turmalint (féldrágakő) tartalmaz, amely negatív ionok és infravörös sugarak kibocsájtásával a talp reflexpontjain keresztül a reflexmasszázshoz hasonló hatást gyakorol a szervezetre.

Forrás: http://vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK