Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Jön a lézeres varrat
2013. május 17. 09:05

lézeres kezelés, heg, seb

Jön a lézeres varrat
A műtétek egyik legkényesebb része egyben a leggyakoribb is: a bemetszést lezáró varratok elkészítése. Az érintett terület hegesedése és fertőzése kellemetlenségek forrása lehet, ám a lézeres szövethegesztés (LTW) technológiája ígéretes megoldási alternatívát kínál amellett, hogy rövidíti az operáció idejét.
Jön a lézeres varrat

A lézeres szövethegesztés során lézerfénnyel hevítik a területet, ami gyorsabb és kevesebb hegesedéssel járó forradást tesz lehetővé – olvasható az Engineer című szakfolyóiratban. A módszernek azonban van egy hátránya is: a Gizmag beszámolója alapján a forradás nem túl erős, ami szakadás esetén bizonyos szervekben – például a belekben – fájdalmas, életveszélyes állapotot idézhet elő.

A kutatók figyelme jelenleg egy új, aranybázisú „forrasztóanyagra” összpontosul, ami a lézeres szövethegesztéshez használható. A plazmonikus nanokompozit olyan apró aranyrészecskéket tartalmaz, amelyekből körülbelül 100 000 darab fér el egy mondatvégi pontnyi területen. Az anyagot sertésbeleken tesztelték, igen jó eredményekkel. Amellett, hogy szivárgásmentes forradás keletkezett, az aranyszármazék rugalmasságának révén könnyen alkalmazkodott a belső mozgáshoz, csökkentve ezzel a szakadás és a fertőzés kockázatát. „Mindent egybevetve a plazmonikus nanokompozitok nagyon izgalmas anyagok a lézeres szövet-helyreállítás számára” – fogalmaztak a kutatók egy közleményben.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK