Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ingyenes magazin az SM-betegségről
2012. november 19. 15:08

sclerosis multiplex, autoimmun betegség

Ingyenes magazin az SM-betegségről
A lap a betegszervezeteken keresztül és az SM centrumokban érhető el, de online is letölthető. A sclerosis multiplex (SM) betegségről, a világban zajló kockázatos kezelésekről, a Segíts Mozdulni! médiapályázatról, az Országos SM napról, valamint az SM betegszervezetek helyi programjairól is hírt ad az országos, ingyenesen megjelenő SejtMag Magazin.
Ingyenes magazin az SM-betegségről

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) alapította a hirdetéseket sem tartalmazó SejtMag Magazint azzal a céllal, hogy az SM betegek, hozzátartozóik és minden érdeklődő tájékoztatást kapjon a betegségről, a lehetséges terápiákról, valamint a helyi betegszervezetek programjairól. A lap elérhető és letölthető az alapítvány weboldaláról is.

Az SM betegség az agy és a gerincvelő, közös nevükön a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun betegsége. Az SM egyelőre gyógyíthatatlan, de megfelelő kezeléssel és terápiával egyre magasabb színvonalú életminőség biztosítható a betegek számára. A kór a legtöbb esetben fiatal felnőtt korban jelentkezik. Hazánkban közel 8-10 ezer SM problémával küszködő beteg él. Nagyon fontos ezért, hogy az érintettek minél több ismeretet szerezzenek az életkörülményeik javítása érdekében. A SejtMag magazin ebben nyújt segítséget.

A lap többek között a világban zajló illegális és kockázatos kezelésekről, az őssejtkezelés szerepéről, a Svédországban zajló SM tréningekről is hírt ad. A magazinban megtalálhatóak ugyanakkor a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) tagszervezeti címei is, valamint az évente megrendezett Országos SM napról is tájékoztatást kapnak az olvasók.

AZ MSMBA által szervezett találkozón ebben az évben közel 400 fő vett részt. Az Országos SM Nap nemzetközi szintű volt, ugyanis a Visegrádi négyek országaiból is részt vettek az SM szervezeteinek képviselői. Az eseményen idén többek között a legújabb terápiás lehetőségekről, a betegeket segítő önkéntes hálózatról kaphattak tájékoztatást az SM betegek és hozzátartozóik. A tanácskozáson szó esett arról is, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unió Euroterv programjához, melynek keretén belül 2013-ig Nemzeti Tervet és stratégiát kell kidolgozni a ritka betegségekre vonatkozóan.

„A lap segítséget nyújt abban, hogy az SM betegek és hozzátartozóik tájékoztatást kapjanak a betegséget érintő hírekről, terápiákról. A betegek számára nagyon fontos, hogy a lehető legmagasabb életminőségben tudjanak élni, különösen jelentős szerepe van ezért annak, hogy ismerjék, milyen terápiás lehetőségek állnak rendelkezésükre, hol találnak lakóhelyükhöz legközelebb segítséget. A lap ezekben a kérdésekben is segíti az érintetteket" – mondta Nadabánné Benyik Éva, a Magyar Sclerosis Multiplex Alapítvány ügyvezető titkára.

A SejtMag magazin innen letölthető: http://www.msmba.hu/aktualis/319-megjelent-a-sejtmag-magazin-szi-lapszama

Forrás: http://www.weborvos.hu/hirek/ingyenes_magazin_sm_betegsegrol/198409/
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK