Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Így éljük túl a kemény hideget
2012. december 13. 13:54

humánmeteorológia, időjárás, orvosmeteorológia

Így éljük túl a kemény hideget
A napokban tartós melegfronti hatások érvényesülnek, és erősödő humánmeteorológiai tüneteket okozhatnak. Érdemes növelni a B-vitaminok utánpótlását, hogy megkönnyítsük a szervezet alkalmazkodását.
Így éljük túl a kemény hideget

Csütörtökön egy késő este, éjjel érkező melegfront előterében melegfront jellegű humánmeteorológiai hatások érvényesülnek. A magasban zajló erőteljes melegadvekvió a felszín közelében ugyan még kevésbé érvényesül, a légköri változások azonban főként a nap második felben már okozhatnak panaszokat, pl. migrént, ami estétől jelentkezhet erőteljesebben. Egyúttal alvászavarok is felléphetnek péntekre virradóan, amit megelőzhetünk lefekvés előtt egy csésze macskagyökér- vagy kamillatea fogyasztásával, esetleg levendula illóolajának párologtatásával - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A melegfronti hatások, tünetek (fáradékonyság, migrén, koncentrációs nehézségek, ingerlékenység) szombatig tartósan fenállhatnak, és egyre erőteljesebben jelentkezhetnek majd. Érdemes növelni a B-vitaminok bevitelét (teljes kiőrlésű gabonák, sötétzöld levelű zöldségek, hántolatlan rizs), ami megkönnyítheti az idegrendszer és a szervezet alkalmazkodását a légköri változásokhoz.

Mindemellett csütörtökön még a hideg idő is okozhat humánmeteorológiai panaszokat, kopásos ízületi fájdalmakat, görcsöket. Reggel kifejezetten hideg lesz, hajnalban többfelé csökken -10 fok közelébe, vagy az alá, néhol -15 fok alá a hőmérséklet. Próbáljuk melegen tartani az ízületeket, öltözzünk rétegesen, vegyünk sapkát, sálat, kesztyűt is.

A levegőminőség az előző naphoz képest várhatóan javul, kevesebb városban haladja meg az egészségügyi határértéket a szálló por koncentrációja.

A közlekedők főként keleten számíthatnak havas, jeges utakra, napközben pedig itt és délen hófúvások is lehetnek még. A szélvédőkön vastagabb jégréteg képződhet hajnalban a kicsapódó pára révén, így érdemes korábban elindulni reggel.

Forrás: hvg.hu/egeszseg/20121213_Igy_eljuk_tul_a_kemeny_hideget#rss
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK