Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Horror: így fogyhat egy helyben ülve
2012. október 30. 15:50

fogyás, kalória

Horror: így fogyhat egy helyben ülve
Átlagosan egyharmaddal több kalóriát éget el a szervezet másfél órányi horrormozizás közben, mint nyugalmi helyzetben. Abszolút értékben kifejezve 113 kalóriával növekedett az energialeadás, ami félórás sétáéval egyenértékű - derült ki egy kutatásból. A ragyogás a leghatékonyabban fogyasztó horrorfilm.
Horror: így fogyhat egy helyben ülve

Egész jól fogyasztanak a horrorfilmek: akit nagyon magukkal ragadnak, annak a szervezete annyi energiát éget el, amennyit egy szelet csokoládé tartalmaz.

A Westminster Egyetem kutatói mérték meg a horrorfilmek fogyasztó hatását: figyelték az alanyok pulzusát, légzését, azon belül külön az oxigénfelvételt és a szén-dioxid-kibocsátást. Arra jutottak, hogy átlagosan egyharmaddal több kalóriát éget el a szervezet másfél órányi horrormozizás közben, mint nyugalmi helyzetben. Abszolút értékben kifejezve 113 kalóriával növekedett az energialeadás, ami félórás sétáéval egyenértékű, illetve "semlegesíti" egy szelet csoki bekebelezését.

A ragyogás fogyaszt a legjobban

A megfigyelés során összesen tíz művet vetítettek az alanyoknak. A leginkább fogyasztó hatásúnak A ragyogás című film bizonyult 184 kalóriával. Második lett A cápa 161-gyel, harmadik Az ördögűző 158-cal. A dobogóról 6 kalóriával szorult le A nyolcadik utas: a halál című horror sci-fi. A tízes listán rajta volt még egyebek közt a Rémálom az Elm utcában és A texasi láncfűrészes című alkotás - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20121030_Horror_igy_fogyhat_egy_helyben_ulve#rss
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK