Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Fülledt kánikula jön, a sok víz most is segít
2013. július 05. 09:28

kánikula, humánmeteorológia, víz, meleg, UV-sugárzás

Fülledt kánikula jön, a sok víz most is segít
Markáns front nem érkezik pénteken, de a keleten élők egy gyenge hidegfront hatását érezhetik. Másutt marad a frontmentes idő.
Fülledt kánikula jön, a sok víz most is segít

Pénteken markáns front nem fogja terhelni az időjárásra érzékenyek szervezetét az ország nagy részén, viszont az északi, északkeleti régióban egy gyenge hidegfront hatását érezhetik meg azok, akik erősen érzékenyek a hidegfrontokra. Kopásos ízületi panaszok, vérnyomásproblémák, görcsös fejfájás jelentkezhet - írja a Meteoklinika.

A következő napokban gyakrabban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, és bár marad a meleg, vége a zavartalan napsütésnek. A zivatarok környezetében az asztmások és a szívproblémákkal élők panaszai fokozódhatnak. Nehézlégzés, kisebb rosszullét, szédülés léphet fel. Az érintettek a délutáni órákra tervezzenek pihenést a következő három napban.

Az egyre melegedő idő is főként a keringési rendszert terheli. Kánikulai időszak köszönt ránk, többfelé erősen fülledtté válik a levegő. Érdemes nagyobb figyelmet szentelnünk ebben az időszakban a környezetünkben élő kisgyerekekre, idősebbekre és a krónikus betegségben szenvedőkre. A gyerekek még nem érzik annyira a szomjúságot, ezért kínáljuk őket gyakrabban vízzel. A napi folyadékigény megnövekedhet, a szabadban fizikai munkát végzőknek akár 4 liter folyadékra is szükségük lehet.

A légszennyezettség csak a forgalmas csomópontokban emelkedhet meg a déli órákban, egyébként tiszta marad a levegő. A pollenszám azonban fokozatosan növekszik, főképp a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei lesznek jelen magas koncentrációban a levegőben.

Az UV-sugárzás mértéke a délelőtt 11 és délután 15 óra közötti időszakban a napos, főként dunántúli területeken elérheti a nagyon erős fokozatot, rövidebb időszakokra meg is haladhatja. Keleten a borongósabb időben mérsékelt lesz a káros sugárzás, de rövidebb időszakokra itt is felerősödhet. A felhők által szűrt napfényben is gondoskodjunk bőrünk, szemünk védelméről.

Pénteken a közlekedésre veszélyes időjárási jelenség csak a keleti területeken alakulhat ki. Itt kisebb záporok, helyi zivatarok tehetik változatossá az útviszonyokat. Másutt csak az erős napsütés lehet vakító helyenként.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK