Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Egyre több a nemibeteg Magyarországon
2013. február 11. 08:27

gonorrhoea, chlamydia, nemi betegség, férfiak, nők

Egyre több a nemibeteg Magyarországon
A betegek között van egy kislány is, aki születés közben fertőződött meg. A tavalyi év utolsó negyedévében összesen 135 szifiliszes megbetegedést jelentett a bőr- és nemibeteg-gondozó hálózat az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának. Ez csupán két esettel több a 2011. negyedik negyedévében bejelentett esetszámnál. 14 százalékkal nőtt viszont a tripperesek száma, a csaknem 400 beteg között van egy kislány is, aki születés közben fertőződött meg.
Egyre több a nemibeteg Magyarországon
Az OEK legfrissebb jelentése szerint 2012. október-december között, hasonlóan a korábbi évekhez, a férfiak körében diagnosztizálták a szifiliszes fertőzések több mint háromnegyedét.
 
Továbbra is a főváros a legfertőzöttebb: az esetek 65 százalékát Budapestről jelentették. Vidéken Bács-Kiskun megyében regisztrálták a legtöbb esetet. A 15-19 éves korosztály kivételével minden korosztályban több férfi fertőződött meg, mint nő. A férfiaknál a 35-39 korcsoportban és az 50 évesnél idősebbek között jelentették a legtöbb esetet, nőknél a 30-34 éves korcsoport volt a legérintettebb.
A vizsgált időszakban 397 tripperes (gonorrhoea) fertőzést jelentettek, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A fertőzések csaknem négyötödét férfiaknál kórismézték. Az esetek 63 százalékát a fővárosból jelentették, vidéken a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén megye területéről érkezett. Egy két éven aluli kislányt is regisztráltak a betegek között, ő születés közben fertőződött a kórokozóval.
 
6 százalékkal nőtt a chlamydiás megbetegedések száma is, 256 bejelentés érkezett, kétharmaduk férfiakra vonatkozott.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK