Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Egy front sem érkezik ma, enyhülhetnek a tünetek
2014. január 16. 09:08

tél, napfény, front

Egy front sem érkezik ma, enyhülhetnek a tünetek
Csütörtökön a nap nagyobbik részében nem érvényesül hazánkban fronthatás, átmenetileg mérséklődnek a frontérzékenyek panaszai. A Dunántúlon általánosan javulni fog a komfortérzet.
Egy front sem érkezik ma, enyhülhetnek a tünetek

Csütörtökön nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, átmenetileg tehát országszerte enyhülnek a frontérzékenyek tünetei. A Dunántúlon a több-kevesebb napsütésben javulni fog a közérzet, érdemes lesz tennie egy rövid, a szervezetét felfrissítő sétát, mert a következő napokban ismét erősödhetnek a frontokhoz köthető panaszai.

A késő délutáni óráktól nyugat felől egyre többfelé melegfronti hatás érvényesül. Amennyiben Ön erre fokozottan érzékeny, akkor az esti órákban már migrénre panaszkodhat, illetve erősödhetnek a gyulladásos jellegű bántalmai is - figyelmeztet a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

Északkeleten, a nyirkos, ködös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmai tartósan, akár egész nap fennállhatnak. Kezdje a napot a fájós tagjainak kíméletes, de átmozgató tornáztatásával, ez élénkítőleg is hathat Önre, így könnyebben elkerülheti a borongós időben jelentkező fásultságot, levertséget.

A légszennyezettség a csapadékos időnek köszönhetően a nagyobb városokban is átmenetileg mérséklődött. Csütörtökön nyugaton a szeles időnek köszönhetően várhatóan tovább csökken a szennyezőanyag-koncentráció. Északkeleten ugyanakkor a tartósan párás, ködös idő és a gyenge légmozgás miatt ismét növekedni fog a légszennyező anyagok – elsősorban a szálló por és a nitrogén-oxidok – mennyisége, ott tehát a forgalmasabb városrészek és kereszteződések környezetében ne tartózkodjon hosszabb ideig a szabadban.

Az útnak indulók a reggeli órákban a Dunától keletre többfelé számítsanak ködfoltokra, helyenként sűrű ködre, amely az Északi-középhegység egyes tájain napközben is tartósan megmaradhat. Az érintett útszakaszokon hirtelen jelentősen, egyes helyeken akár 100 méter alá is lecsökkenhet a látástávolság. Tartson nagyobb követési távolságot és mérsékelje a sebességet. Az ország nagy részén, különösen a Dunántúlon viszont kedvező időjárási feltételekre számíthat a közlekedés során.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK