Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Csalán segítségével élhetjük túl ezt a frusztráló napot
2013. május 13. 08:48

humánmeteorológia, front, vitamin, csalán

Csalán segítségével élhetjük túl ezt a frusztráló napot
A lelassult mozgású hidegfront hétfőn végre elhagyja a Kárpát-medencét, csökken a változékonyság. A szeles idő azonban még sokakra nézve jelenthet extra terhelést.
Csalán segítségével élhetjük túl ezt a frusztráló napot

Hétfőn napközben még tart hidegfronti hatás, különösen a keleti országrészben készüljünk fokozottan jelentkező ízületi fájdalmakra, illetve alacsony érzett hőmérsékletre - olvasható a Meteoklinika előrejelzésében. Nem lesz kellemes a komfortérzet, ezen azonban javíthatunk.

Az esetlegesen jelentkező ízületi fájdalmak enyhítésére csalánfőzetből készült borogatással, káposztapakolással próbálkozhatunk. Fontos ilyenkor melegen tartani az ízületeket és mind fizikailag, mind lelkileg kímélő programot érdemes tervezni.

Emellett a hétfői humánmeteorológiai helyzetben jellemzően ingerültség, nyugtalanság jelentkezhet. Kisgyermekek esetében ezek különösen jelentkezhetnek, a kisebb iskolások körében gyakrabb lehet az agresszív magatartás. Érdemes több időt szentelni a figyelmet lekötő programoknak, játékoknak. Étkezéseknél természetes nyugtató hatása és kellemes íze miatt valamint almahéjból főzött teával is próbálkozhatunk.

Az utakon sokfelé, különösen a keleti országrészben találkozhatunk csúszós útszakaszokkal, a napközben kialakuló záporok pedig tovább növelik a balesetveszélyt. Csökken a látástávolság, az utakon fokozott figyelemmel közlekedjünk.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK