Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Boszorkánykonyha! Így készíts természetes dezodort!
2014. július 31. 21:43

dezodor

Boszorkánykonyha! Így készíts természetes dezodort!
A boltokban kapható dezodorok szinte mindegyikében számos adalékanyag található, amely allergiát vagy egyéb kellemetlen megbetegedéseket okozhat. A Life.hu most tanácsot ad, mit használj a trendi, márkás deók helyett.
Boszorkánykonyha! Így készíts természetes dezodort!

A bőrünknek, akárcsak a tüdőnknek, szüksége van levegőre, ezért nem érdemes 24 vagy 48 órára eltömíteni a pórusokat, ahogy azt a hangzatos reklámok tanácsolják. A verejtékmirigyek szerepet játszanak a méregtelenítésben és a hőszabályozásban, ezért fontos, hogy testrészeinket mivel és hogyan ápoljuk, frissítjük.

Forrás: Thinkstock
Erre figyelj!
Amikor dezodort vásárolsz, ne legyen benne alumíniumszármazék, ami bár megakadályozza a verejtékezést, nagyon káros, ha a szervezetedbe jut. Tehát ha ezeket látod az összetevők között, jobb a polcon hagyni a terméket: Aluminum chloride, Aluminum zirconium tricholorohydrex glycine, Aluminum chlorohydrate, Aluminum hydroxybromide.

Íme egy garantáltan adalékanyagmentes recept:

Vásárolj egy 2-3 dl-es pumpás flakont, töltsd meg vízzel és adj hozzá másfél kanál szódabikarbónát. Ha pedig illatos sprayt szeretnél, adj hozzá pár csepp ízlésednek megfelelő illóolajat (citromfű, levendula, rózsa stb.). Amennyiben verejtékmirigyeid a nagy melegben fokozottan dolgoznak, simán a szódabikarbónaport is használhatod szárazon a bőrfelületre dörzsölve.

Krémesebb verzió: 1 kanál kókuszolajat, 1 kanál szódabikarbónát, 1 kanál kukoricakeményítőt jól dolgozz össze és kend a bőrfelületre.

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK