Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Az alvás is fontos része a fogyókúrának
2012. szeptember 25. 10:30

elhízás, alvás, alvásbetegség, alvásfelmérés, fogyás

Az alvás is fontos része a fogyókúrának
A megfelelő alvás nagyon fontos részét képezi a fogyókúrának, és ezt is be kellene illeszteni a diétás és mozgással kapcsolatos tanácsok közé, fogalmazta meg a Canadian Medical Association Journal egyik cikke.
Az alvás is fontos része a fogyókúrának

Habár a fogyáshoz csökkentett kalóriabevitelt és több mozgást javasolnak, jelentős mennyiségű bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy a nem megfelelő alvás is hozzájárul az elhízáshoz. Az alváshiány miatt többet esznek az emberek, felborul az étvágyszabályozó hormonok termelődése. ”A fogyás titka nem merül ki annyiban, hogy kevesebbet eszünk, hanem többet kell mozogni és aludni” - árulta el Dr. Jean-Phillippe Chaput a Kelet-Ontario Gyermekkórház munkatársa, illetve Angelo Tremblay a quebeci Laval Egyetemről. ”Egyre több adat bizonyítja, hogy az alvási szokásokról sem szabad megfeledkezni, mikor egy beteg számára fogyasztó kezelést állítanak össze. Ez is az életmód részét képezi, melynek keretében eddig csak az étkezést és testmozgást vizsgálták.”
 

A kutatók nemrég tették közzé kutatásuk anyagát, melyből kiderült, hogy az alvással töltött idő és az alvás minősége előre jelezte, hogy a fogyasztó program résztvevői mennyi feleslegtől szabadulnak meg. A Kanadai Elhízási Hálózat már bele is illesztette a megfelelő alvást a kezelési programjába.

Forrás: Betegszoba.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK