Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A szánk szervezetünk tükre
2014. december 01. 18:38

száj, fog, fogzománc, egészség, fogfájás

A szánk szervezetünk tükre
Gondoltak már arra, ha fáj a foguk az nem feltétlenül a fog rossz állapotára utal, hanem egy gyomorrontás következménye?Belső szerveink is összeköttetésben vannak fogazatunkkal. Például az alsó fogsorunk középső fogai jelzik, ha vesénk, vagy hólyagunk gyengélkedik. Bölcsesség- fogunk gyomrunkkal és szívünkkel van összeköttetésben.
A szánk szervezetünk tükre

A szánk szervezetünk tükre. A szánkban keletkezett betegségeket úgy tudjuk meggyógyítani, ha a szervezetünkben fellépő problémákat is orvosoljuk. A fogaink nem maguktól mennek tönkre.

A gyomor elégtelen működése következtében az egész szervezet ásványi anyag készlete csökken. Így a fogzománc is károsodik, és a mikrobák bejutnak a fogba, ami aztán a fogszuvasodást okozhatja.

Az orvostudomány számára legjobban feltárt terület a száj és gyomor, valamint a bélrendszer működésének összefüggései. Bebizonyították, hogy fogaink állapota közvetlenül hat a gyomor működésére. Például a száj nyálkahártyájának gyulladása csökkenti az étvágyat.

Köztudott, hogy a beteg, gyulladt fog eltávolítására szervezetünk is jótékonyan reagál.

A szájban keletkezek fertőzések gyakran okoznak szervi problémákat. A krónikus gyulladás következtében előfordul, hogy szív-és érrendszeri problémák, magas vérnyomás lép fel.

Ha fogakon sok a fogkő ez azt jelenti, hogy a szervezetben a kelleténél több ásványi anyag van. A fogkő az alsó fogsoron a gyakoribb. Ez azzal magyarázható, hogy az alsó fogsor alatt találhatóak a nyálmirigyek és itt gyűlik össze a nyál. A fogkövek azért károsak, mert irritálják, és vérzékennyé teszik az ínyt. Megfigyelték, hogy a gyomorfekélyes betegeknek sok a fogkövük és a nyálmirigyek sem működnek kielégítően.

A rossz fogak fejfájást is okozhatnak A felső állkapocs metsző fogainak gyulladása a homlokra sugároz ki fájdalmat. A alsó álkapocsban található nagy őrlő fogak a tarkóra vetítik ki a fájdalmat. A fogfájás megszűnésével a fejgörcsök is elmúlnak.

Azonban az egészséges fogazatú embereknek is lehet a szervezetükben gyulladás. Ilyenkor nem a fogazatuk, hanem a nyelvük alapján lehet felállítani a diagnózist.

A nyelvünkön is megtalálhatóak azok a pontok, amelyek szoros összefüggésben vannak szerveinkkel. A nyelv színe, vastagsága, formája, kinézete (száraz, vagy nedves) utalhat bizonyos betegségekre.

Ha például kissé lepedékes a nyelvünk ez jelentheti egy betegség kialakulását, a vastag lepedék inkább krónikus gyulladásra utal. A fehér lepedék, ha fokozatosan vastagszik a fehér színből a sárga felé tart és a nyelvgyöknél elsötétedik egy progresszív betegséget tükröz.

A lepedék csökkenésével javul a páciens állapota.

A nyelvet, ugyanúgy, mint a fogakat tisztítani kell. Már kaphatóak az erre a célra létrehozott speciális masszírozó kefék, de puha fogkefével is elvégezhetjük a műveletet.

A masszírozás nagyon jó hatással van szerveinkre, ugyanis a nyelvnek is megvannak az akupunkturális pontjai, amelyek kapcsolatban vannak szerveinkkel.

Az ősi kínaiak úgy masszírozták nyelvüket, hogy először jobbról balra, majd balról jobbra.

Hittek abban, hogy ez a művelet kedvezően hat a májra és az epékre.

Néhány összefüggés a nyelv és a szervezet állapota között:

1. Ha a szervezetben gyulladás van akkor nyelvünk középső része duzzadtabb és lepedékes.
2. Reumatikus, vagy gerinctáji problémák esetén a nyelvgyöknél látható lepedék.
3. Ha a fájdalom a gerinc nyaki részénél van, a nyelv hegyén rakódik le lepedék.
4. A nyelv remegése a rossz idegállapot, az alkoholizmus jele.
5. Krónikus vastagbél gyulladás esetén egymást keresztező lepedékcsíkok jelennek meg a nyelven.
6. Krónikus bronhitisz esetén habszerű lepedék látható a nyelven.

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK