Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A nők jobb orvosok, mint a férfiak?
2013. október 21. 08:57

orvos, férfi, nő

A nők jobb orvosok, mint a férfiak?
Legalábbis egy a közelmúltban végzett vizsgálat szerint. Azért a férfiak se csukják még be az orvosi táskát.
A nők jobb orvosok, mint a férfiak?

A montreali egyetem kutatói 870 orvost vontak be a vizsgálatba, a résztvevők fele férfi, a fele nő volt, valamennyien cukorbetegeket kezeltek. A diabétesz mint krónikus betegség, csak állandó odafigyeléssel tartható kordában. Ez a legtöbb esetben folyamatos orvosi ellátást és gyógyszerelést jelent, valamint a vércukorszint beállítását.

A vizsgálatban a standard kezelés három részét vették górcső alá, a rendszeres szemvizsgálatok, a gyakori fizikális kontrollvizsgálatok, valamint a gyógyszerek előírását. Kiderült, hogy valamennyi vizsgált területen a nők jobban teljesítettek, mint a férfiak.
 

Vajon mi lehet ennek az oka? Lehetséges, hogy a nők egyszerűen több időt szenteltek a betegeikre. Erre az is utal, hogy a férfiak átlagosan évente 1000-rel több beteget kezeltek, mint a nők. Ez a hatékonyság azonban csak látszólagos, a kutatókat aggasztja, hogy minél nagyobb a forgalom a rendelőben, annál valószínűbb, hogy ezek a betegek a későbbiekben még visszatérnek kérdéseikkel.

A montreali kutatók ki akarják bővíteni a kutatást a magas vérnyomás, az asztma és a COPD kezelésére, hogy meglássák, a nem alapú különbségek fennállnak-e ezeknek a betegségeknek az ellátásánál is. Fény derült azonban még egy érdekes tényre: minél fiatalabbak voltak az orvosok, annál kisebb volt az eltérés a két nem között.

 

Forrás: informed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK