Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A gránátalma drágakövei
2014. november 02. 20:51

gránátalma, antioxidáns, diéta

A gránátalma drágakövei
A gránátalma gyümölcshúsát alkotó kis „magok” pontosan úgy néznek ki, mint a drágakövek. A rubintos csillogás olyan vonzóvá varázsolja, hogy cseppet sem kételkedünk abban, hogy egyes források szerint Éva nem egy egyszerű almából, hanem gránátalmából falatozott. Nehéz még egy olyan gyümölcsöt találni, amelynek egészségügyi hatásai vetekszenek a gránátalmával. Ismerd meg még jobban!
A gránátalma drágakövei

Nagyon erős antioxidáns

Egyes kutatások szerint a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns hatással bíró gyümölcs. Ereje körülbelül háromszorosa a narancsénak vagy az áfonyáénak. Ez annak köszönhető, hogy a többi gyümölcshöz képest nagy arányban tartalmaz három különböző polifenolt is. Ezeket a természetes eredetű vegyületeket a gránátalma az emberi szervezet számára ideális formában szolgáltatja, így jól hasznosulnak. Nincs más dolgunk, mint megenni vagy meginni. :) Ezenkívül magas a C- és K-vitamin tartalma is.

Miért jó, ha polifenol tartalmú ételeket fogyasztasz?

Nos, azért érdemes minél többet magadhoz venni ezekből, mert segíthetnek a szív- és érrendszer karbantartásában, krónikus betegségek kezelésében és akár a rák megelőzésében is. A gránátalma egyébként érvédő tulajdonságairól is ismert: egyes kutatások szerint, ha egy éven keresztül, napi egy pohár friss gránátalmalevet fogyasztasz, azzal csökkentheted a lerakódásokat az érfalakban. Más kérdés, hogyan tudod olyan gyakorisággal az étrendedbe építeni, hogy hatása érvényesüljön a szervezetben. A tippünk az, hogy ahányszor csak tudod, illetve amikor elérhető a számodra, fedezd a napi gyümölcsadagodat gránátalmával.

Hetekig eláll

A gránátalma nagyon sokáig eláll, szoba hőmérsékleten 1-2 hétig tárolható, de ha hűvös, sötét és száraz helyen tartod, akkor akár hónapokig is fogyasztható marad.

Diétás élvezet

A gránátalma alacsony kalóriatartalmának köszönhetően édesen savanykás kiegészítője lehet a diétádnak. Azaz, ha éppen fogyókúrázol és valami nasira vágysz, végy egy darab gránátalmát, pucold meg az alább látható videó segítségével és edd meg egész nyugodtan. Büntetlen örömforrás lehet a borongós őszi napokon.

 

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK