Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A Down-kórt is felismeri az 5D ultrahang
2014. augusztus 07. 22:28

Down-kór, ultrahang

A Down-kórt is felismeri az 5D ultrahang
Hétfőn Budapesten másodikként mutatták be az 5D ultrahangot, amely felszereltségétől függően 30–50 millió forintba kerül, de nagy szükség lenne rá a kórházakban.
A Down-kórt is felismeri az 5D ultrahang

Itt a szuper, 5D-s ultrahang, amely teljesen újraalkotja a szülészeti, nőgyógyászati, urológiai vizsgálatokat és előrelépést hozhat a prosztata-, pajzsmirigy betegségek és egyes ráktípusok, például a mellrák korai felismerésében. 

Forrás: Thinkstock

 

„Az ötödik dimenziót az automatikus precíz mérés jelenti, amelyet ezelőtt a gép előtt egyetlen szerkezet sem tudott. Az 5D-s ultrahang egyik legnagyobb előnye, hogy képes kiküszöbölni a vizsgáló orvos által elkövetett esetleges mérési hibákat is. A pontosság létfontosságú például egy terhesség során végzett nyakiredő-vizsgálatnál. A Down-kór kiszűrésére használt eljárásnál ugyanis egytized milliméternek is óriási szerepe van; eldöntheti például, tovább kell-e küldeni a kismamát egy nagyobb kockázatot jelentő tesztre. A speciális szemüveggel az arra alkalmas monitoron a korábbi két dimenzió helyett az orvos és a páciens is térben láthatja a magzatot, minden eddiginél sokkal nagyobb felbontásban" – magyarázta professzor Rigó János, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati főorvosa az új műszerről a Blikknek. No és mikortól lesz használatos a „csoda készülék" a magyar kórházakban? „Bár egyelőre csak mutatóba kaptuk a gépet, őszintén remélem, hogy a hétköznapi gyógyításban is elérhető lesz" – bizakodott Rigó professzor.

 

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK