Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A dohányosok többsége leszokna, min múlik a siker?
2013. április 29. 08:16

dohányzás, leszokás

A dohányosok többsége leszokna, min múlik a siker?
A dohányosok többsége arra a kérdésre, hogy ha újrakezdhetné az életét, dohányozna-e, „persze, hogy nem”-el válaszol. A cigaretta lerakása azonban megannyi akadályba ütközik. A legfőbb nehézségek közé a nikotinéhség, és a „szertartás” elmaradását követő idegesség, ingerlékenység tartozik. Pusztán akaraterővel 100 emberből mindössze 5 szokik le a dohányzásról, elkel tehát a segítség. Mi egy nikotinmentes terméket ajánlunk figyelmébe, ami mégis hatékonyan segít a leszokásban.
A dohányosok többsége leszokna, min múlik a siker?

A nikotint tartalmazó készítményekkel (pl. tapasz, vagy a sokat vitatott e-cigaretta) egy a baj: épp azzal próbálnak leszoktatni, ami a függést okozza. A tapaszt például 3 hónapon át csökkenő adagban kell használni, ami majnem olyan, mintha 3 hónapon át egyre kevesebb cigarettát szívnánk. Sajnos, leszokni nem ilyen egyszerű, ez a fajta fokozatosan csökkentő módszer nem szokott számottevő eredményt hozni. Igaz, a tapasz csak nikotint tartalmaz és nincs benne az a kb. 40 rákkeltő anyag, amit a dohányfüsttel beszívunk, de a nikotin is káros az egészségre: gyorsítja az érelmeszesedést, ennek gyakori következménye a szívinfarktus, valamint a rettegett impotencia.

A leszokásnak elsősorban nem a nikotinhiány az akadálya, sokkal nagyobb problémát jelent a cigarettázáshoz kötődő rituálé elhagyása, az azt követő idegesség, türelmetlenség. Sokszor a környezet sem tudja tolerálni a leszokóban lévő magatartását, nem ritkán hangzik el a mondat: „inkább szokj vissza a cigire, csak ne legyél ilyen elviselhetetlen”.

A nikotin a testünkben a receptorokhoz való kötődés útján fejti ki a hatását. Ha valaki abbahagyja a dohányzást, ezek a receptorok szabadon maradnak. Egy természetes hatóanyagú készítmény, a Kudzu tabletta hatóanyagi egyszerűen lekötik ezeket a receptorokat, így lépnek a nikotin helyébe. Kutatások igazolják, hogy a kudzu növény babjában és gyökerében található anyagok gátolják a rosszullét, valamint a nyugtalanság és az ingerlékenység kialakulását. Nagy sebességgel méregteleníti a szervezetet, így gyorsítja a fizikai függés teljes megszűnését. A készítménynek mellékhatása nincs. Mi ezt ajánljuk Önnek a nikotinos készítmények helyett.

Forrás: http://vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK