Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A B3 vitamin az antibiotikumoknál is jobban hat
2012. augusztus 30. 23:38

vírus, vitaminpótlás, vitamin, idegrendszer

A B3 vitamin az antibiotikumoknál is jobban hat
Egy könnyen elérhető, olcsó szer, a B3 vitamin (niacin) lehet az új fegyver az antibiotikumokkal szemben rezisztens "szuperbaktériumok" ellen - vélik amerikai kutatók. A nikotinsav vagy nikotinamid formájában megjelenő B3 vitamin az Oregoni Állami Egyetem kutatói szerint javítja az immunsejtek képességét arra, hogy szembeszálljanak a Staphylococcus baktériumokkal.
A B3 vitamin az antibiotikumoknál is jobban hat

A Journal of Clinical Investigation című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szakértők szerint alapvető változást hozhat a fertőzések kezelésében.

    A B3 vitamint olyan, gyakran halált okozó antibiotikum-rezisztens Staphylococcus fertőzéseknél tesztelték, mint az MRSA (meticillinrezisztens Staphylococcus aureus) fertőzése.

    A laboratóriumi és állatkísérletekben igen nagy dózisban alkalmazták a B3-at, jóval nagyobb adagban, mint ahogyan azt étrendünk tartalmazza. Mint a kutatók hangsúlyozták, nincs bizonyíték arra, hogy a szokásos mennyiségben fogyasztva a B3 vitamin megelőzné vagy kezelné a baktériumfertőzéseket.
 

"Potenciálisan igen jelentős (eredmény), bár még humán teszteket is le kell folytatnunk" - mutatott rá Adrian Gombart, az egyetem Linus Pauling Intézetének szakembere, a tanulmány szerzője. Hozzátette, az antibiotikumok valóságos csodaszerek, de problémát jelent, hogy egyre növekszik velük szemben a különböző baktériumtípusok, különösen a Staphylococcus aureus rezisztenciája.

    "(A B3 vitamin adagolása) egy módja lehet annak, hogy a szervezet veleszületett immunitásába belenyúljunk, és arra ösztönözzük, hogy erőteljesebb immunválaszt adjon" - idézte Gombart magyarázatát a BBC hírszolgálata

Forrás: Magyar Orvosi Kamara / BBC
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK