Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 5 fogápolási tanács, melyet érdemes megfogadni
2013. március 18. 10:10

fogkrém, fogkefe, fogselyem, fogápolás, fogfehérítés

5 fogápolási tanács, melyet érdemes megfogadni
Kerüljük el a rossz szájhigiéniai szokásokat! Mindenki szeretne szép mosolyt és ápolt fogakat, ám ezért bizony tenni is kell. Hogy melyek a legfontosabb teendők fogaink egészségét illetően, most megismerhetik! Ha a helyes fogápolási szokásokat már gyermekkorban sikerül elsajátítani, nagyobb az esély, hogy a jól kialakult rituálék felnőttkorban is megmaradnak.
5 fogápolási tanács, melyet érdemes megfogadni
Éppen ezért fontos, hogy gyermekeinknek minél előbb átadjuk a megfelelő szájhigiéniai szabályokat, melyek közül az alábbiak talán a legfontosabbak!
 
1. Használjunk fogselymet legalább egyszer egy nap
 
A megfelelő szájhigiénia kialakításában az egyik legfontosabb feladatunk a rendszeres fogmosás. Ám azt már kevesebben tudják, hogy a fogselyem rendszeres használata is legalább olyan fontos. A fogselyem ugyanis éppen azokat a kritikus helyeket éri el, amit fogkefével már nem lehet, ezáltal eltávolítva a szuvasodást okozó baktériumokat. Ezért ajánlatos naponta egyszer fogselymet használni, így biztosak lehetünk abban, hogy minden apró rést sikerült megtisztítanunk. 
 
2. Evés után ne mossunk rögtön fogat
 
A savas ételek és italok fogyasztása, így a sport-és energiaitalok, a citrusfélék, a bor vagy akár a paradicsom felpuhítják a fogzománcot, amely fogmosás során könnyebben sérülhet, ráadásul a szuvasodást okozó baktériumokat is nehezebb így eltávolítani. Ha savas ételeket fogyasztottunk, inkább öblítsük ki a szánkat, de a fogmosással várjunk legalább 30 percet.
 
3. Cseréljük a fogkefét gyakrabban
 
Lehet, hogy a régi fogkefe még jó állapotban van, de sok olyan baktériumot hordozhat, melyek fertőzéseket okozhatnak. Ezért fontos - és nem csupán reklámfogásból - a fogkefék legalább két-három havonta történő cseréje.
 
4. Túlzott fehérítés
 
A fehér fogaknál nincs is vonzóbb, de érdemes a fehérítéssel óvatosan bánni, és nem túlzásba vinni, hiszen károkat is okozhat a fogakban. Mielőtt otthoni fogfehérítésbe kezdenénk, mindenképpen konzultáljunk fogorvosunkkal, ő megfelelő tanácsot fog adni a fogfehérítéssel és az ajánlott termékekkel kapcsolatban is.
 
5. A megfelelő fogkefe
 
A túlzásba vitt fogmosás, és az erős dörzsölés érzékennyé teheti a fogakat. A kemény sörtéjű fogkefe agresszív fogmosási technikával párosul, melyek maradandó károsodást okozhatnak a fogínyen. Használjunk inkább puha fogkefét, és finoman mossunk fogat, 45 fokos szögben, körkörös mozdulatokkal.
 
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK