Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kevesebb születés és halálozás tavalyhoz képest
2013. december 19. 09:42

gyermek, születés, halál, házasság, kapcsolat

Kevesebb születés és halálozás tavalyhoz képest
Az év első tíz hónapjának előzetes adatai szerint kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is mérséklődött 2012 azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-vel.
 Kevesebb születés és halálozás tavalyhoz képest

 A közlemény szerint január és október között 73 987 gyermek született, 2,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A születésszám hat hónapban elmaradt az előző évitől, júniusban és júliusban valamivel több gyermek született, majd szeptemberben és októberben ismét kismértékű, átlagosan 1,9 százalékos emelkedés volt tapasztalható az egy évvel korábbihoz képest.
    
Az idén október végéig rögzített 104 905 halálozás 2,8 százalékos csökkenést jelent a 2012. január-októberi időszakhoz képest. A halálozások száma hét hónapban csökkent, három hónapban viszont enyhén emelkedett az előző év azonos hónapjaihoz képest. Különösen a február-márciusi és a júliusi visszaesés volt számottevő, az előbbi átlagosan 7,2, az utóbbi 6,5 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban - jegyezték meg.
    
A halálozások száma nagyobb mértékben csökkent, mint a születéseké, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,9 ezrelékről 3,7 ezrelékre mérséklődött, ami a 2012 január-októberi 32 119-cel szemben 2013 első tíz hónapjában 30 918 embert jelentett.

 Az év első tíz hónapjában 33 129 házasságot anyakönyveztek, 445-tel, 1,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A házasságkötések havonkénti száma változóan alakult: öt hónapban több, öt hónapban viszont kevesebb frigyet regisztráltak, mint egy évvel korábban. A legjelentősebb visszaesés februárban történt, amikor 10,2 százalékkal csökkent a házasságkötések szökőnaphatástól tisztított száma, míg augusztusban 11,3 százalékos emelkedés volt tapasztalható az előző év azonos időszakához képest. Ezt követően szeptemberben több mint kilenc százalékkal regisztráltak kevesebb frigyet, az októberi házasságkötések száma pedig 5,4 százalékkal múlta felül az előző évit.
    
Ezer lakosra kilenc élveszületés és 12,7 halálozás jutott, előbbi 0,2, utóbbi 0,3 ezrelékponttal volt alacsonyabb, mint 2012 hasonló időszakában. Az év első tíz hónapjában ezer élveszületésre 5,1 csecsemőhalálozás jutott, 0,2 ezrelékponttal több az egy évvel korábbinál. A házasságkötési arányszám négy ezrelékes értéke nem változott az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: csaladinet.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK