Miért is ne állíthatnánk elő saját zöld porunkat házilag, ráadásul ingyen. Ugyan kell hozzá egy kis munka, de csak egy icipici.
Most nyáron nagyon sok friss zöld növény, gyomnövény terem, ezért most a frisset részesítsük előnyben: sóskát, spenótot, parlagfüvet, gyermekláncfű levelet, sárgarépa levelet, csalánt, kövér porcsint … stb. Ezek a zöldek kiváló klorofill források, remek lúgosítók.
Télen megcsappan klorofill forrás készletünk, ekkor többnyire csak vegyszeres zöldeket lehet kapni, bár a búzafű leve ilyenkor is kiváló lúgosító klorofill forrás lehet.
Az alábbi növényeket gyűjtöttem a kertben: sárgarépa levél, petrezselyem levél, parlagfű, sóska, csalán, lucerna, majd egy aszaló tálcájára tettem, és megszárítottam. Természetesen ha napos idő van, akkor napon is szárítható, sőt, ez a jobb megoldás.
Rövid aszalás után teljesen zörgősre száradtak.
A megszáradt leveleket kávédarálóba tettem, és jó alaposan porrá őröltem.
A végeredmény, amit tehetsz gyümölcsturmixba, így zöld turmixot kapsz, vagy akár vízbe is.