A hüvelyesek rendkívül sok ballasztanyagot tartalmaznak, amelyektől hamar eltelítődünk. Alacsony zsír- és magas rosttartalmuknak köszönhetően a fogyókúra ideje alatt ideálisak: 10 dkg csicseriborsóban 314 kcal, ugyanennyi lencsében pedig 354 kcal van. A bennük levő növényi fehérje, a B-vitaminok, a magnézium pedig a zsírégetést segítik.
Bátran használd a konzerveket, ezek mind-mind kímélő feldolgozással kerültek a dobozokba, és nem kell vesződnöd a hosszú főzési idővel.
Kiváló húspótló
A hüvelyesek magas fehérjetartalmuknak köszönhetően kiválóan helyettesítik a húst. A lencse és a csicseriborsó a vegetáriánus étrend egyik fontos eleme. A vörös lencse előzetes áztatás nélkül is gyorsan puhára főzhető – ez a fajta a leghasznosabb a konyhában. A csicseriborsó pedig a humusz alapanyaga, ami nem más, mint egy ízesített püré, a keleti konyhában gyakran találkozhatsz vele.
Napi menetrend
A napot reggelivel kezdd, ez gondoskodik az extra adag fehérjéről. Ebédre és vacsorára válassz ajánlataink közül. Ha napközben megéhezel, egyél meg 1 almát, vagy körtét. A víz rendkívül fontos, hogy a ballasztanyagok hasznosulni tudjanak. Ezért ne felejts el meginni naponta 2 liter szénsavmentes vizet, vagy igazi gyümölcsteát.
Reggelire kiváló
Sonkás rántotta: verj fel 1 tojást, fűszerezd sóval, borssal 1 evőkanál felaprított snidlinggel, és 1 teáskanál vajon süss belőle rántottát. Vágj csíkokra 1 vékony szelet sonkát, és azt is keverd bele. 1 szelet rozskenyeret ehetsz hozzá.
Mazsolás zsömle: keverj el 1 evőkanál beáztatott mazsolát 2 evőkanál zsírszegény túróval, 2 evőkanál tejjel. Ízesítsd csipetnyi fahéjjal, 1 teáskanál mézzel, majd kend rá 1 félbevágott zsömlére.
1. nap ebéd
Bableves virslivel
Tisztíts meg és vágj apróra 1 fej hagymát, és 1 teáskanál olajon pirítsd meg. Hámozz meg és vágj karikákra 1 sárgarépát, 1 vékony szál pórét, és keverd a hagymához. Öntsd fel 2,5 dl zöldséglevessel, ízesítsd sóval, borssal, vegyes zöldfűszerekkel, és főzd 5 percig. Csepegtess le fél konzerv főtt fehér babot (12,5 dkg), vágj kockákra 4 dkg zsírszegény virslit, vagy szafaládét, keverd mindkettőt a levesbe, és főzd további 2 percig. Tálalás előtt szórd meg felaprított zsályával. 350 kcal
1. nap vacsora
Gyümölcsös saláta
Vastagon hámozz meg 1 narancsot, vágd kockákra, a lecsepegő levét fogd fel. Szűrj le 10 dkg csicseriborsó konzervet, majd miután leöblítetted, lecsepegtetted, keverd össze a naranccsal, narancslével. Moss meg és vágj karikákra 3 szál újhagymát, apríts fel fél csokor petrezselymet és mindkettőt keverd a borsóhoz. Keverj simára 1 teáskanál olívaolajat 1 evőkanál fehér balzsamecettel, ízesítsd kevés sóval, borssal, és locsold a salátára. 1 kis darab lepénykenyeret fogyaszthatsz hozzá. 350 kcal