Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - Eper, eper, te csodás!
2013. április 30. 08:54

gyümölcslé, vitamin, kalória

Eper, eper, te csodás!
Az eper nem csak a legzamatosabb gyümölcsök egyike, de fontos antioxidáns-forrásként egészségünk és szépségünk egyik őre is, és még sok minden más... Lássuk hát, miért együk degeszre magunkat belőle, amíg lehet, hiszen most tele van vele a zöldséges stand.
Eper, eper, te csodás!

1. Az egész világon szinte mindenhol ismerik és szeretik: már az ókori Rómában is szívesen fogyasztották, később Európában is elterjedt, bár sokáig luxuscikknek számított, és csak a kiváltságosak voltak olyan szerencsés helyzetben, hogy jóllakhattak ezzel a zamatos gyümölccsel. Manapság már szerencsésebb helyzetben vannak azok, akik szeretik az epret, hiszen áprilistól júliusig mindenki számára elérhető.

2. Alacsony a kalóriatartalma, tehát szinte korlátlan mennyiségben fogyasztható.

3. Az eper egészségmegőrző szerepe: kutatások bizonyították, hogy, azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak epret, erősebb az immunrendszerük, ellenállóbb a szervezetük. Magas rost-, és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, így a diétás étrendbe is jól illeszkedik, az apró magvai segítik és gyorsítják az emésztést.  Antioxidáns-tartalmának köszönhetően védi a sejtek szerkezetét, megelőzi azok oxidációját. A szervezet számára védelmet nyújt a káros hatásokkal szemben, likopin tartalma megköti a káros szabadgyököket, fenol tartalma révén különösen a szívünk, érrendszerünk működését segíti. C-vitamin és mangán forrásként pedig mindenki számára előnyös a fogyasztása.

4. Az eper szépít: a szépségipar is felfedezte az eper jótékony hatásait, mivel hatóanyagai kisimítják a ráncokat, táplálják és megújítják a bőrt, így számos kozmetikum alkotóeleme is az eper. Arcpakolásként is kiváló ránctalanító és bőrnyugtató hatású (ehhez keverjük pépesre).

5. Az eper szexi: szinte mindenki tud legalább egy hollywoodi szerelmes filmet, ahol valamelyik érzéki jelenetben a főhősök epret fogyasztanak, (például a Micsoda Nő!-ben Richard Gere és Julia Roberts). Casanova állítólag az osztriga mellett erre esküdött, mint vágykeltő afrodiziákumra. Csokoládé mártva az eper (ehhez a csokit gőzfürdő felett fel kell olvasztani, majd a nagy eperszemeket beleforgatni, végül  megvárni amíg a csoki megdermed rajta és fogyasztható is) igazi csemege és elkápráztathatsz vele bárkit, de sokak szerint egy igazán csábos estéhez a pezsgő mellé is kötelező.

6. Az eper vicces, nőies, és nagyon trendi: az epret a divatvilág is felfedezte, motívumként megtalálható táskákon, pólókon és kiegészítőkön, nyakláncokon, és mindig csajos, friss és szexi és egyben bohókás hatást kelt.

Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK