Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - A tavasz legremekebb ételei
2013. május 06. 10:49

zöldség, gyümölcslé, tavasz, étkezés

A tavasz legremekebb ételei
Spenót, eper, cukorborsó – ezek csak az első példák a tavasz legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor a tavasz a neked való évszak!
A tavasz legremekebb ételei

Tavasszal rengeteg termelő kezd a standjainál árulni finomabbnál finomabb terméseiket. Érdemes felkészülni arra, hogy tavasszal jóval több finomsághoz juthatsz, mint télen. A legjobb, ha helyben termesztett gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztasz.

A frissen szedett zöldségek és gyümölcsök pedig nem csak sokkal finomabbak, hanem a tápanyagértékük is jóval magasabb. Ha az általad fogyasztott zöldségeket és gyümölcsöket messze termesztik tőled, akkor valószínűleg utóérlelik őket, hogy a szállítás során ne menjenek tönkre és tökéletes állapotban juthassanak a piacra. Ezalatt a folyamat alatt pedig az értékes tápanyagaikat is el fogják veszíteni.

Így amikor eszed és főzöd a szezonális gyümölcsöket vagy zöldségeket, amelyek helyileg termeltek, akkor nemcsak az ízük lesz kirobbanó, hanem a bennük található tápanyagok is meghatározóan értékesek lesznek. A tavaszi hónapok során az alábbi gyümölcsök és zöldségek nyújthatják a legremekebb ízélményt.

  • Eper, áfonya, málna. Nemcsak finomak, kívánatosak és színesek, hanem igazán egészségesek is! Minél drágábbak, annál messzebbről szállítják őket, ezért nyugodtan választhatod az olcsóbbakat. Az ár nem megy a minőség rovására, hiszen az árkülönbségek csak a szállításról szólnak.
  • Saláta. A friss saláta tavasszal jelenik meg, és a nyár során is nagy slágernek számít. Válassz friss és ropogós salátát!
  • Spenót. Egy másik nagyszerű zöld változata – salátaként, tésztába, párolva és köretként is finomak. Válassz ropogós, friss darabokat.
  • Cukorborsó. Édes és finom, zsenge zöldség, ami főételként és nasiként is nagyon jó alternatívák. Vedd őket még hüvelyestől, és kerüld a nagyon világos vagy nagyon sötétzöld árnyalatúakat.
  • Spárga. Csak mint sok más gyümölcsöt és zöldséget, a spárgát is egész évben megtalálhatod bármelyik szupermarketben – ám akkor a legfinomabbak és egészségesebbek, amikor szezonálisak. Válassz egyenes, ropogós, zöld szálakat. Emellett a fehér spárga is kifejezetten ízletes, salátaként, sütve vagy tészta mellett is.
  • Bébirépa. Nem arra gondolunk, amelyeket konzervben vehetsz a boltokban. Ezek igazi bébirépák, amelyeket még a zöld szárukkal együtt vehetsz meg. A vibrálóan narancssárga színű, valamint világos zöld szárú zöldségek a legfinomabbak. Tökéletesek sütéshez, pároláshoz is, de köretként is megállják a helyüket.
  • Rebarbara. Ha tavasz, akkor rebarbara. A piros, ropogós szárak a legízletesebbek. Savanykás, így eperrel együtt párosítva igazán tökéletes egyensúlyt képeznek – akár frissen, akár kompótként.
  • Fokhagyma. A fokhagyma a főzés egy fontos eleme, és tavasszal biztosan friss fejeket vehetsz belőlük. Ám ha zöld hajtások jönnek ki belőle, tegyél le róluk – ez azt jelenti, hogy nem frissek.
  • Menta. A menta tavasszal kezd el nőni, és rengeteg mindenre használható – készíthetsz belőle teát, adhatod salátához vagy desszertekhez. Keress egészségesen zöld levelűeket, amik nem hervadtak.
Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK