A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető és antioxidáns hatásai is ismertek. Csökkenti az éhségérzetet és mindenféle kellemetlen szívdobogás nélkül leszünk tőle energikusak és frissek.
Érdemes tudni, hogy a zöld kávéban található koffein nem ugyanaz, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.
A klorogénsav egyébként megtalálható még számos zöldségben és növényben is, mint például a paradicsomban, articsókában, sárgarépában vagy a napraforgóban.
Aki esetleg még mindig nem kapott kedvet a kávézáshoz, viszont felesleges plusz kilókkal küzd, melyektől megszabadulna, kipróbálhatja a zöld kávét már kapszulában is, mely ugyancsak tartalmazza a jótékony klorogénsavat.
A zöld kávé előnyösen fogyaszt, mivel jórészt a problémás területekről - így a hasról, a fenékről, a combról és a derékról tünteti el a felesleges centiket. Fogyasztásával a zsírszövet mennyisége csökken, míg az izomszövet nagysága változatlan marad.
De nem csak a fogyni vágyóknak nyújt segítséget a zöld kávé, hanem azoknak is, akik a cukorbetegséggel küzdenek. Felfedezték, ugyanis, hogy a klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását, így akadályozva meg, hogy a glükóz bejusson a véráramba és megnövelje a vércukorszintet.
A zöld kávé csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást is, és miközben fokozza az ébrenlétet, a növeli a memóriát is, ami egy-egy vizsgaidőszakban igazán jól jöhet.