Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - 2 egészséges, gyors fogás hétvégére
2013. május 10. 11:52

étkezés, étkezési szokások, diéta, vitamin

2 egészséges, gyors fogás hétvégére
Sokszor hallani az emberektől, hogy nincs idejük enni. Azaz nincs idejük táplálni, energiával ellátni szervezetüket, nincs idejük gondoskodni egészségükről. Van megoldás?
2 egészséges, gyors fogás hétvégére

Pedig az energia mindennek a motorja, melynek egyik fontos forrása az étel, amelyet elfogyasztunk. Na persze nem a felgyorsult életformát támogató gyorsételekre kell gondolni, melyek bár egyszerű és könnyen elérhető alternatívát nyújtanak, annál kevésbé szolgálják egészségünket. A modern táplálkozásban a hal, a zöldségek és a gabonák felhasználásával készült fogások számítanak gyorsételeknek. Nemcsak finomak, de táplálóak és egészségesek is. Ideje áttérni rájuk!

Indonéz kukoricafasírt
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz kukoricakonzerv

  • 20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró

  • 1 kisebb póréhagyma vékonyan szeletelve

  • 2 teáskanál friss reszelt gyömbér

  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 tojás

  • 3-4 evőkanál rizsliszt

  • 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez

A kukoricáról öntsük le a levet, majd konyhai robotgépben daráljuk össze a mogyoróval, a póréval, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel. Ezután tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és egy evőkanállal ejtsünk kis púpokat a masszából a forró zsiradékba. Majd nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára. Mikor kész, tegyük át több réteg konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt a papír magába szívja.

Fűszeres krémmel töltött haltekercsek
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szelet vékony, fehér húsú halfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
  • 2 evőkanál tetszés szerinti friss zöldfűszer (pl. bazsalikom, kakukkfű, snidling) finomra vágva
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj


A halszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát, az olívaolajat, a zöldfűszereket és a reszelt citromhéjat alaposan összedolgozzuk. Az így elkészült keverékkel megkenjük a halszeletek egyik felét, és szépen feltekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig alufóliával letakarva sütjük. Párolt vegyes zöldséggel és basmati rizzsel tálaljuk.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK