Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Variációk sült csirkére: combját vagy mellét?
2014. szeptember 02. 21:06

csirke, sült csirke, csirkehús

Variációk sült csirkére: combját vagy mellét?
Ha valami tápláló, magas fehérje, de ugyanakkor alacsony zsírtartalmú ételre vágyunk, akkor a csirkehús egyértelmű választás. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok A, B és D-vitamin is van benne, ezenkívül jelentős ásványi anyag forrásunk is (magnézium, kálium, kalcium és szelén található benne). S ha már az élettani jelentőségénél tartunk: az omega-3 és omega-6 zsírsav aránya is kedvező a szervezetünk számára.
Variációk sült csirkére: combját vagy mellét?

Hogyan fogyaszd?

A csirke zsírszövete az közvetlenül a bőr alatt található, így ha eltávolítjuk a bőrt, akkor egy nagyon egészséges és diétás húsfajtát kapunk. Természetesen ezt nem azt jelenti, hogy csirkehúst együnk csirkehússal, nagyon fontos a változatosság, de az ajánlott húsmennyiség egy jelentősebb részét letudhatjuk vele. Annál is inkább, mivel nagyon sokoldalúan felhasználható húsfajta.

A friss csirkehúst hűtőben két-három napig tárolhatjuk, fagyasztóban pedig körülbelül fél évig. Ha pácolva, olajban tároljuk, akkor akár 5-6 napig is eláll a hűtőszekrényben, mielőtt kisütnénk, csak ne érje levegő.

Ha szeretnéd előre letudni a vacsorát hétköznap estékre, akkor pácolj be egy-két adag csirkemellet és süsd ki frissen esténként egy teflon vagy egy grillsütőben. Tálalhatsz hozzá az egyik este salátát, a másik este főzeléket egy harmadik este pedig készíthetsz belőle fincsi csirkés szendvicset, majd a maradékból tortilla tekercset, így nem váli unalmassá.

Egyszerű, olaszos pácolt csirkemell

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemell, szeletelve
  • bors
  • pizzakrém (előre elkészített, lehet bolti vagy saját is)
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés

A felszeletelt csirkemellet megborsozzuk, majd bekenjük pizzakrémmel és meghintjük egy kis oregánóval. Frissentartó dobozba rétegezzük és leöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst, majd lefedjük és felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Sült csirkecomb többféleképpen

Végy annyi egész csirkecombot, ahányan vagytok + 2-3 extra darabot a férfiak kedvéért. Mosd meg, és a bőrét egy kicsit lazítsd meg, hogy alá tudj fűszerezni. Sózd és borsozd, majd válassz a következő "feltétek" közül:

1. Bacon: teheted a csirke bőre alá vagy fölé is, esetleg körbe is tekerheted, isten ízt ad bármilyen húsételnek.

2. Olívabogyó: ezt szórd a combok közé és süsd meg együtt a csirkével, Istenien átadja az ízét és a sült olívabogyó is nagyon finom lesz a husi mellett.

3. Mustár+majoránna: csirkehúshoz tökéletes kombináció, kend a bőr alá a húsra mustárt és szórd meg majoránnával ízlés szerint.

4. Fokhagyma és vöröshagyma: szeleteld fel a fokhagymát és nyomkodd a bőr alá és/vagy a comb alján található kis bevágásokba. A vöröshagymát karikázd fel és szórd össze-vissza a csirkecombok közé.

5. Liszt, fűszerek, tejföl és hagyma: a lisztet keverd össze mindenféle fűszerrel (őrölt kömény, kevés piros paprika, majoránna, fokhagyma só), forgasd meg benne a csirkét, majd a maradékot szórd rá, fedd az egészet vékonyra szelt hagymával, keverj el tejfölt egy kicsi olajjal és öntsd az egészre, majd a végén hintsd meg egy kis reszelt sajttal.

Jó étvágyat!

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK