Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Szilveszteri vendégvárók: csakis finomat, de gyorsan!
2014. december 30. 11:06

szilveszter, ételek, virsli

Szilveszteri vendégvárók: csakis finomat, de gyorsan!
Eljött a szilveszter napja, és még mindig nincs ötleted, hogy mi legyen az esti menü? A virsli természetesen elmaradhatatlan, de éjfélig is fogyasztani kell valamit. Még elszaladhatsz bevásárolni és kipróbálhatsz valami újdonságot (mártogatós finomságok), vagy visszanyúlhatsz a gyökerekhez, és készíthetsz például retró szendvicset.
Szilveszteri vendégvárók: csakis finomat, de gyorsan!

Retró szendvics

Egészen biztos, hogy minden magyar kedvenc szendvicse, még akkor is, ha nem tud róla! A hozzávalókból azonnal rájössz, hogy mire gondolunk. :) Tiszta 80-as, 90-es évek!

  • kenyér
  • vaj vagy margarin
  • párizsi
  • főtt tojásszeletek
  • savanyú uborka szeletek
  • reszelt trappista sajt
  • és a lényeg: piros arany :)

Ugye az elkészítési módod már le sem kell írnunk. :)

Mártogatósok

Modern és egészséges vendégváró falatkákat is készíthetsz receptjeinkkel. Egy fincsi kence, néhány csík zöldség és voilà: remekül fog mutatni az asztalon is.

Mártogatós (dip) receptjeinket itt olvashatod, nyugodtan válogass!

Lencsesaláta

Ha nem lencsefőzelékkel szeretnéd várni az új évet, akkor próbáld ki ezt a karfiolos vöröslencse salátát. Recept itt!

Lencsegulyás, ahogy mi készítjük!

Nálunk ez elmaradhatatlan, idén is így készült és isteni finom lett! Alig várjuk a vendégeket, bár mi ezt hagyományosan január 1-jén fogyasztjuk. Igaz, nem a leggyorsabb az elkészítése, de bátran ajánljuk kezdőknek is. Egy-két segítőkézzel pedig hipp-hopp a tűzre kerül, ott pedig egyedül is főni fog. :)

Hozzávalók:

  • 1 kg lencse
  • fél kg sertéscomb felkockázva
  • fél kg füstölt csülök felkockázva
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa karikákra szelve
  • pirospaprika
  • 1 teás kanál erőspista
  • só, bors ízlés szerint
  • késhegynyi kömény
  • 2-3 babérlevél
  • 3-4 ek. mustár
  • olaj

Elkészítés

Kb. fél napra vagy egy éjszakára beáztatjuk a lencsét. Felkockázzuk a vöröshagymát, megsózzuk és olajon üvegesre pároljuk, majd félre húzzuk a tűzről és rátesszük a pirospaprikát. Amikor visszakerül a tűzre a sertéscombot rádobjuk és átforgatjuk, majd rákerülhet a csülök is, ezzel is átforgatjuk, egészben beledobjuk a fokhagyma gerezdeket, és felöntjük vízzel. Mivel a csülök valószínűleg elég sós, ezért csak a végén sózzunk, ha szükségét érezzük. Babérlevelet és borost teszünk bele. Kislángon kb. 30-40 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, az erőspistát és az őrölt köményt. Kb. 15-20 perc után mehet a levesbe a lencse, ezzel is főzzük még egy fél órát, a végén a mustárral besavanyítjuk egy kicsit.

Pogácsával, sajtossal vagy friss kenyérrel fogyasztjuk. Sajtos ötleteket itt olvashatsz.

Jó étvágyat!

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK