Öt évvel ezelőtt az Egyesült Államokbeli Lexingtonban élő Derek Nance komoly betegséggel küzdött: a gyomra semmilyen ételt sem tudott megemészteni. Az orvosai tanácsára többféle diétát is kipróbált, hátha kiderül, mi a baja. Mindenféle étrendet letesztelt, míg végül akadt egy olyan étel, amitől rendbe jött a gyomra. Ez éppenséggel a nyers hús volt.
Az erre épülő diétát egy fogorvos, Weston Price dolgozta ki, aki azt állította, hogy az ősember étrendje sokkal természetesebb, sokkal egészségesebb, mint bármelyik hagyományos „menüsor". Nance eleinte szkeptikus volt, hiszen már annyi diétát kipróbált, de végül erre is letesztelte a gyomrát. Az első nyers hús, amit megkóstolt, kecskehús volt, majd később inakat, izmokat, belső szerveket, sőt zsírt is evett. Eleinte hasmenéssel küszködött, és folyamatosan fémes ízt érzett a torkában a véres falatok miatt, ám idővel átállt a szervezete az új étrendre, és végleg nyershús-evővé vált.
Azóta már a fémes mellékízt is megkedvelte, és ami a legfontosabb, sokkal egészségesebbnek érzi magát, a nyers hús ugyanis tele van C-vitaminnal, amelyre Nance szervezetének nagy szüksége volt. Mint kiderült, az amerikai férfi gyomrából ugyanis hiányoznak azok az enzimek, amelyek a keményítő tartalmú ételek megemésztéséhez szükségesek.
S annak érdekében, hogy mindig a legízletesebb, legfrissebb fogások legyenek nála odahaza, Nance hentesnek állt. Az pedig a sors fintora, hogy a barátnője, Joanne megrögzött vegetáriánus, - s egyébként egy gyümölcsbár tulajdonosa -, de teljes mértékben megérti párja étkezési szokásait.