A teszt során bebizonyosodott, hogy a vannak ugyan előnyeik, de táplálkozásbiológiailag a piacon lévő termékek a legtöbb esetben nagyon távol állnak az elvárható értéktől. Főleg extrudált gabonapelyhekből, cukorszirupból (fruktóz-glükóz szirup, kukoricaszörp stb.), aszalt és fagyasztva szárított gyümölcsökből, olajos magvakból és egyéb hozzáadott adalékanyagokból készülnek. A hozzáadott cukor, csokoládé, puffasztott gabonák nemcsak rontják az értéküket, de a tápanyagarányt is megváltoztatják – főleg a cukrok és a zsír javára.
A 6 müzliszelet közül 2 termék közelít az egészséges kategóriához, bár a legelőnyösebb összetétel a kettő keveréke lenne. A Cerbona piros gyümölcsös cukormentességével, a Nestlé epres müzliszelet pedig a teljes kiőrlésű gabonák magas aránya miatt szerepelt az elsők között. A legrosszabb eredményt a Challenger és a Fit müzliszeletek érték el, mert több cukrot vagy cukorszirupot tartalmaztak, mint gabonát, összetételükben nem volt semmi kiemelkedő, illetve még a tájékoztatás is hiányos volt az esetükben.
Két termék is (Ceretem, Fit) tartalmazott hidrogénezett vagy keményített zsiradékot, amelyek magas transzzsírsav-tartalommal rendelkeznek. Ezek a zsírsavak összefüggésben vannak a szívbetegségek, cukorbetegség, elhízás és koleszterinanyagcsere-betegségek kialakulásával, nem illenek egy, az egészséges táplálkozással azonosított termék összetevői közé.
Összességében elmondható, hogy bár a piacon lévő termékek között nagy különbségek vannak, a legjobbaknak is lenne hová fejlődni. Ideális az lenne, ha ezek a termékek legalább fele arányban teljes kiőrlésű gabonát, kevés hozzáadott cukrot és zsírt, valamint valódi, szárított gyümölcsöket és minimális adalékanyagot tartalmaznának, hiszen technológiailag ez kivitelezhető lenne.