A világ legnagyobb gyorsétteremlánca azért engedett be vendégeket és újságírókat az üzembe, hogy eloszlassa azokat a városi legendákat, melyek az ételeik elkészítését övezik – írja a Daily Mail. Kiderült például, miért néz ki ugyanúgy egy többhetes burger, mint egy frissen vásárolt. A McDonald's szerint azért, mert a szendvicsek kiszáradtak, a penész megjelenéséhez pedig nedvességre van szükség.
A kaliforniai gyárban 180 tonna húst dolgoznak fel naponta, és ez csak egy a lánc 35 ezer üzeméből. Az is kiderült, a húspogácsák 100 százalék marha- (vagy csirke)húsból készülnek, ember- vagy patkányhúsnak nyoma sincs. Ahogy rózsaszín trutyi sincs már bennük. Hét évig azonban adagoltak azodikarbonamidot a húspogácsákhoz, és a zsömlék a mai napig tartalmazzák ezt az anyagot, amit amúgy jógamatracok gyártásánál is használnak. Ez a vállalat szerint azonban nem azt jelenti, hogy műanyag volna az ételben, és hangsúlyozzák: termékeik minden élelmiszer-biztonsági előírásnak megfelelnek.