Azok, akik két étkezés közé beiktatnak egy-egy kisebbet, sokkal egészségesebben és kiegyensúlyozottabban táplálkoznak, mint azok, akik naponta csak 2 étkezést engednek meg maguknak. Hiszen a főétkezés előtti farkaséhség csökken, és az édesség utáni vágy is megszűnik. Sőt, a gyorséttermek és a munkahelyi büfék kínálata is hidegen hagy majd minket.
Ha zavarnak az evésrohamok és a folyamatosan gyarapodó zsírpárnák, mondj istenveledet a péksüteményeknek is. A cukrozott ételek hamar az egekbe emelhetik a vércukorszintünket, ami ugyanolyan gyorsasággal le is eshet. Így hamar újra jelentkezik az éhségérzet, illetve a koncentrálás is nehezebb.
Azért a tiltólistás ételeken kívül is bőven akad választék.
Készíts magadnak egy szendvicset teljes kiőrlésű pékáruból, sovány pulykasonkával, sovány sajttal és finom, ropogós zöldségekkel.
Egy kis sovány túró, beleszelve valamilyen gyümölcs, esetleg egy kis mézzel édesítve, laktató, de egészséges finomság lehet.
Majszolj házilag készített müzliszeletet. A boltban kapható, cukrozott szeleteket inkább hanyagold.
… a zöldségeknek! Az uborka, sárgarépa, retek remek ropogtatnivalóul szolgálnak ebédig vagy vacsoráig.
Fedezd fel újra a főtt tojást, de ne állj ellent egy tál epernek sem. Ha még nincs itt a szezon, rágcsálj el egy almát, vagy banánt.
Délután ideális egy finom tejeskávé zsírszegény tejből és cukor nélkül.
Ha bírod, egy adag tonhalkonzervvel is kihúzhatod az ebédig, csak ezt ne egyél túl gyakran.