A gyümölcshúsban található pektin igazi csodaszer mindenféle földi bajra. Enyhítheti a hasmenést, de szabályozza a vese és a máj működését is. Nyersen fogyasztva almasav-, foszfor és vitamin tartalmának köszönhetőn serkenti az agy működését. De olyan bajokkal is elbánhat, mint a köszvény, álmatlanság, rekedtség, láz, gyulladás és egyéb, emésztéssel kapcsolatos problémák.
Egyébként tudtad, hogy az almában több mint harmincféle vitamin és ásványi anyag van? A legfontosabbak: A, B, C, niacin, folsav, kálium, foszfor, magnézium, vas, kalcium és még sorolhatnánk.
Az alma levéből, alkoholos erjedéssel készülhet borocska is. Ha finom itókát szeretnénk, lehullott, vagy éretlen gyümölcsből nem ajánlatos készíteni. A legkiválóbb hozzá az őszi érésű alma. Tehát: ősz van, alma van. Bor is lesz…?
Ásványi, anyag, rost és vitamintartalmának, valamint alacsony kalóriatartalmának köszönhetően jó fogyókúrás étel, „nasi”, de akár egy diéta alapja is lehet.
Az előző gondolathoz szorosan fűződik, hiszen az almaecet már nagyanyáink ideje óta ismert és bevált fogyókúrás módszer. Ennek oka, hogy csökkenti az étvágyat, felpörgeti az anyagcserét, javítja az emésztést és tisztítja a szervezetet. Sőt, az egyik legjobb természetes zsírégetőként tarják számon. Még a hajunk, bőrünk is szebb lehet tőle, mely baktériumölő hatásának köszönhető.
Finom, omlós tészta, isteni, fahéjas, édes alma középen. Senkinek sem kell bemutatni, és szinte mindenki imádja. De úgy a legjobb, ahogy a nagyi készíti. Ez a recept nekünk is megvan.