Kisebb eséllyel fertőződünk meg influenzával, illetve könnyebben vészeljük át a betegségeket, ha megfelelő a D-vitamin-szintünk. Több kutatási eredmény is alátámasztja, hogy a napfényvitaminnak is nevezett D-vitamin az első életévekben kulcsszerepet játszik az immunrendszer védekezőképességének kialakításában. Ezért már csecsemőkortól fontos a megfelelő mennyiségű vitaminbevitel.
„A téli időszakban jelentősen megnő a felsőlégúti megbetegedések száma a kisgyerekek körében, ezért fokozottan kell figyelni az immunrendszer erősítésére. Különösen jellemző ez az anyatejes táplálásról leváló kisgyermekek esetében" - mondja dr. Király Balázs gyermekorvos.
D-vitamint nagyobb mennyiségben a tojás, a halolaj, a méz, az élesztő és a gomba, a müzlik, a joghurtok, a vaj, illetve a tengeri halak tartalmaznak.