Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Avokádó, a zöld vitaminforrás
2014. augusztus 11. 20:23

vitamin, avokádó

Avokádó, a zöld vitaminforrás
A Life.hu heti kedvence az avokádó, amely belülről remek C-vitamin-forrás, kívülről pedig a legjobb bőrszépítő.
Avokádó, a zöld vitaminforrás

Egyre divatosabb Magyarországon is az avokádó, amely már minden zöldségespulton megtalálható a többi színes gyümölcs és zöldség között. Bár körtéhez hasonló alakjával és egyenetlen zöld felületével ránézésre nem olyan csábító, hidd el, a szervezeted hálás lesz, ha friss avokádóval kezded a reggeli étkezést.

Forrás: Thinkstock

Az avokádó az egyik legrégebben fogyasztott gyümölcs. Már a maják idejében is fontos kereskedelmi értéknek számított. A spanyol hódítás idején érkezett Európába és azóta is sokak kedvence a krémes állagú gyümölcs, aminek számtalan felhasználási formája ismert.

Az avokadó C-vitamin- és E-vitamin-tartalma magas, ezért remek immunerősítő és antioxidáns hatással bír. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, folsav- és K-vitamin-tartalma. Az pedig külön érdekessége, hogy társaival ellentétben, ahogy érik a gyümölcs egyre kevesebb a cukortartalma. A bőr megújításában, táplálásában is szerepe van, ezért a kozmetikai ipar is előszeretettel használja. Házilag is gyorsan készíthetsz arcpakolást a friss avokádóból egy kis mézzel és joghurttal összekeverve.

Avokádókrém:

Hozzávalók: 1 db avokádó,1 ek mustár,1 ek citromlé, 2 ek tejföl, 10 dkg krémsajt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 5 dkg olajbogyó
Elkészítés: Az avokádót vágd ketté, vedd ki a magját, majd kiskanállal vájd ki a belsejét. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítsd. Végül sózd és borsozd.

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK