Egyes kutatások szerint a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns hatással bíró gyümölcs. Ereje körülbelül háromszorosa a narancsénak vagy az áfonyáénak. Ez annak köszönhető, hogy a többi gyümölcshöz képest nagy arányban tartalmaz három különböző polifenolt is. Ezeket a természetes eredetű vegyületeket a gránátalma az emberi szervezet számára ideális formában szolgáltatja, így jól hasznosulnak. Nincs más dolgunk, mint megenni vagy meginni. :) Ezenkívül magas a C- és K-vitamin tartalma is.
Nos, azért érdemes minél többet magadhoz venni ezekből, mert segíthetnek a szív- és érrendszer karbantartásában, krónikus betegségek kezelésében és akár a rák megelőzésében is. A gránátalma egyébként érvédő tulajdonságairól is ismert: egyes kutatások szerint, ha egy éven keresztül, napi egy pohár friss gránátalmalevet fogyasztasz, azzal csökkentheted a lerakódásokat az érfalakban. Más kérdés, hogyan tudod olyan gyakorisággal az étrendedbe építeni, hogy hatása érvényesüljön a szervezetben. A tippünk az, hogy ahányszor csak tudod, illetve amikor elérhető a számodra, fedezd a napi gyümölcsadagodat gránátalmával.
A gránátalma nagyon sokáig eláll, szoba hőmérsékleten 1-2 hétig tárolható, de ha hűvös, sötét és száraz helyen tartod, akkor akár hónapokig is fogyasztható marad.
A gránátalma alacsony kalóriatartalmának köszönhetően édesen savanykás kiegészítője lehet a diétádnak. Azaz, ha éppen fogyókúrázol és valami nasira vágysz, végy egy darab gránátalmát, pucold meg az alább látható videó segítségével és edd meg egész nyugodtan. Büntetlen örömforrás lehet a borongós őszi napokon.