Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 3 glutén-, laktóz- és cukormentes recept
2013. december 09. 08:06

laktózérzékeny, gluténmentes, paleo, laktózmentes, cukormentes

3 glutén-, laktóz- és cukormentes recept
A karácsonyi ünnepek előtt senkinek nem árt, ha kicsit könnyebben étkezik, és így készíti fel szervezetét az év végi dőzsölésre. Íme, 3 glutén-, laktóz- és cukormentes étel, amely még a paleo-diétába is beleférhet.
3 glutén-, laktóz- és cukormentes recept

A minden mentes étkezés ma nagy divatját éli, és sokan alakítják így étrendjüket mindenféle alaposabb utánajárás nélkül. A kiegyensúlyozott étkezésben minden alapanyagnak helye van, természetesen a megfelelő mérték betartása mellett, ugyanakkor nem árt, ha időnként tehermentesítjük szervezetünket, és glutén-, laktóz-, cukormentes ételeket is felveszünk napi étrendünkbe. De legyen ez az étkezés kúraszerű, és tartson max. 1-2 hétig. Szervezetünk felfrissül, energiával telik meg, ami a téli időszakban amúgy sem jön rosszul. A karácsonyi ünnepek előtt is tanácsos tehermentesíteni egy kicsit szervezetünket, lássunk is hozzá!

Grillezett zöldség zellerpürével

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zeller, nagyobb darabokra vágva
  • 20 dkg csicsóka, kockákra vágva
  • 2 kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 dl szójajoghurt
  • 20 dkg sárgarépa, hasábokra vágva
  • 20 dkg csiperkegomba, szára levágva
  • 1 póréhagyma, hasábokra vágva
  • 1 dl szűz olívaolaj
  • fél mokkáskanál fehér bors
  • 1 kis csokor zellerzöld, finomra aprítva


A zellert és a csicsókát enyhés sós vízben megfőzzük, hűlni hagyjuk, majd a szerecsendióval és a szójajoghurttal összeturmixoljuk. A többi zöldséget a sóval és borssal ízesített olajban megforgatjuk, majd roston megsütjük. A zellerpürét habzsákba töltjük, és a zöldségek köré kis halmokat nyomunk. A zellerzölddel meghintve díszítjük.

 

Harcsacurry

 

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 1 kg harcsa, kifilézve és nagyobb kockákra vágva

  • só, őrölt fekete bors

  • 2 evőkanál citromlé

  • 2 evőkanál szűz olívaolaj

  • 2 vöröshagyma, finomra aprítva

  • 30 dkg konzervparadicsom, kockákra vágva

  • 1 csipet kurkuma

  • 2 kiskanál őrölt koriander

  • 1 csipet garam masala

  • 4 evőkanál aprított, friss koriander

 

A halat sózzuk, borsozzuk, és a citromlével meglocsoljuk, majd félrerakjuk. Az olajat megforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk benne. A paradicsomot és a halat beletesszük, majd a kurkumával és a korianderrel fűszerezzük. Kb. 3 percig pároljuk, majd a garam masalával és a friss koriander felével ízesítjük. Az edényt lefedjük, a lángot elzárjuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk. A maradék korianderrel megszórjuk, és párolt rizzsel tálaljuk.

 

 

Sült alma lilahagymával és friss kakukkfűvel

 

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 1 evőkanál ghí (tisztított vaj)

  • 1 kg alma, magházától megfosztva és héjastól gerezdekre vágva

  • 35 dkg lilahagyma, vastag szeletekre vágva

  • 1 fej fokhagyma, gerezdekre bontva és megtisztítva

  • 10 ágacska kakukkfű, levelei lecsipkedve

 

Hőálló tálat kivajazunk, az almagerezdeket szétterítjük benne, majd a hagymával és a fokhagyma gerezdekkel megszórjuk. Enyhén megsózzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, és a maradék vajat a tetejére morzsoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Szárnyassültek kiváló körete lehet.

 

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK