Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - 10 zsírégető top élelmiszer
2015. február 19. 20:04

zsírégetés, élelmiszer, méregtelenítés, kávé, zöldség-gyümölcs

10 zsírégető top élelmiszer
Egyes élelmiszerek, zöldség-gyümölcsfélék, italok lehetővé teszik zsírtartalékaink mobilizálását, így elősegítik a fogyást. Emellett számos más jótékony hatásuk van: többek közt javítják az emésztést, kiváltják a jóllakottság érzését, vagy stimulálják az anyagcserét. Kiemelünk közülük 10-et, a zsírégetés szempontjából figyelembe vehető jellemzőikkel, és jó tanácsokat adunk fogyasztásukhoz.
10 zsírégető top élelmiszer

1.  A citrom, a máj szövetségese

A benne lévő citromsav elősegíti a lipidek és a proteinek átalakítását a gyomorban.

  • Ajánlott fogyasztása: reggeli előtt kb. 25 perccel, az epekiválasztás serkentése érdekében, így előkészítve a májat a nap folyamán fogyasztandó táplálékok emésztésére.

 

2. Az alma – „csapda” a zsíroknak

Gazdag pektinben, egy olyan vízben oldódó rostanyagban, mely csapdát állít a lipidek egy részének a gyomorban. Így a szervezet nem asszimilálja a zsírokat – hanem sokkal inkább eliminálja azokat.

  • Ajánlott fogyasztása: uzsonnára, étkezések után.

 

3. Proteinekben gazdag, 0%-os tejtermékek

Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek bővelkednek proteinekben, amelyek sok energiát igényelnek a szervezettől asszimilációjukhoz, és hatnak a jóllakottság érzésére is.

  • Ajánlott fogyasztásuk: reggelire, annak érdekében, hogy ne nassoljunk 11 óra táján, vagy ebéd után, desszertként, hogy megelőzzük vele a délutáni „ropogtatási vágyat”.

 

4. Zabkorpa – a telítettségérzetért

A zabkorpa magas rosttartalma lehetővé teszi a lipidek felszívódásának lassítását. Elősegíti a jóllakottság érzését azzal, hogy stabil inzulinszintet tart fenn, amely lehetővé teszi többek közt a nassolás és a vele járó zsírlerakódás elkerülését.

  • Ajánlott fogyasztása: reggelire vagy uzsonnára (különböző módokon, pld. sovány túróval összekeverve)

 

5. Az ecet – a zsírraktározódás ellensége

Ecetsav tartalma megkönnyíti az emésztést, segít a vércukorszint megfelelő szabályozásában, és megakadályozza a zsírok lerakódását a szervezetben.

  • Ajánlott fogyasztása: saláták, vagy előételek ízesítőjeként

 

6 . A Cayenne-paprika, az anyagcsere fokozója

A nálunk kevésbé ismert, de nagyon egészséges, piros színű Cayenne-paprika fogyasztása növeli a testhőmérsékletet, ami élénkíti az anyagcserét. Emellett javítja az emésztést, súlycsökkentő hatású.

  • Ajánlott fogyasztása: őrölt formában levesekbe, szószokba, salátákba szórva fűszerként, továbbá pörköltök, egyéb húsételek ízesítésére (módjával, mert csípős).

 

7.  Sovány húsok, halak, tojás fogyasztása – a nagyobb energiafelhasználásért

Komplex, lassú felszívódású fehérje-források, asszimilálásuk sok energiát igényel a szervezettől. Termogenikus zsírégető hatásuk jelentős.

  • Ajánlott fogyasztásuk: minden étkezésnél, kiegyensúlyozott étrend alapján.

 

8.  A kávé – zsírégető hatása is van

A koffein kevésbé ismert hatásai közé tartozik, hogy serkenti a zsírégetést.

  • Ajánlott fogyasztása: 17 óráig, maximum 3 csészével naponta. Ennél nagyobb mennyiségben a koffein nyugtalanságot, stresszt, ingerlékenységet okoz, mely tényezők elősegítik a zsírlerakódást a szervezetben.

 

9.  A zöldtea – méregtelenítő és zsírégető hatás

Vizelethajtó és fogyasztó hatása tein- (koffein-) tartalmának köszönhető, mely fokozza az anyagcserét, így növelve az energiafogyasztást. Csersavtartalma mérsékli a zsírok felszívódását.

  • Ajánlott fogyasztása: az egész nap folyamán, váltakoztatva a kellő mennyiségű vízivással, de lehetőleg 16 óra előtt, mert később megzavarhatja az alvást.

 

10.  A fahéj, az étvágycsökkentő fűszer

Segít a vércukorszint csökkentésében, így a cukor testzsírrá alakítása mérséklésében. Csökkenti az étvágyat, fogyasztó hatású. Emiatt pld. zsírégető fahéj-diétával is próbálkozhatunk..

  • Ajánlott fogyasztása: cukor helyett poralakban desszertekre, kompótokra, natúr joghurtokra, túróra, zabkására hintve.
Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK