Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Logopédus

Tisztelt Doktornő/Úr! Férjem súlyos agyi infarktuson esett át közel 2 éve. Kérdésem az lenne, van-e esély arra, hogy visszajön a beszéde és tud-e majd még könyvet olvasni. Jelenleg mindent megért, és érdekes, hogy számítógépen egyedül leírja a szavakat, amit a gépen leírok el is tudja olvasni. Minden nap 2 oldalt teleírok neki, az egyik oldalon a leírt szavaknál kihagyott betűt kell beírnia , ennek eredményessége olyan 80%, a másik oldalon különböző dolgokat sorolok fel, ahol alá kell húznia a megfelelőt, ezek még jobban sikerülnek. Próbálgatom már azt is vele, hogy híres emberek vezetéknevét mondom, kifogástalanul mondja a keresztneveket. Már könyvet is próbáltunk olvasni, ott viszont időnként döcög, és van hogy nem érti, pedig versikéket, mondókákat is olvastunk. Én próbálom minél többet beszéltetni, és kivárom amíg pl. ő mondja, hogy kérek vizet. A tanácsát szeretném kérni, mit gyakoroljak vele, mert egyre jobban hiányzik neki az olvasás. Betegsége előtt rengeteget olvasott. Köszönettel: Mógor Ivánné
Kérdező: mogorm Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Lányom októberben betöltötte a 6 évet, szépen beszél csak az R betűt nem ejti jól, L-nek mondja. Gyakoroltunk nyelvtörőkkel, de javulást nem látok. Az eddigi netes válaszokból úgy láttam, hogy Magyarországon az 5 éves gyerekeket felméri a logopédus, ez sajnos ahol én élek (Romániában) nem működik. Aktuális lenne, hogy felkeressek egy logopédust, vagy ez még változik? Gyerekkoromban én sem tudtam jól ejteni az R-t, de iskolás koromra valahogy megtanultam. A napokban a játszótéren figyeltem fel egy beszélgetésre a lányom és a barátnői között, a barátnők kijavították " - Nem bokol, hanem bokor Mit kellene tennem??? Köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Kedves Logopédus! 4,5 éves lányom nagyon kommunikatív, gazdag a szókincse, nagyon fogékony az új szavak iránt, mindent rögtön megjegyez. Viszont járunk mozgásfejlesztésre (TSMT) mozgáskoordinációs zavar és figyelem problémák miatt. Dilemmában vagyok, hogy így érdemes-e esetleg elkezdenünk angolt tanulni (ha csak a kommunikációját veszem alapul, elkezdenénk, de a figyelemprobléma miatt bizonytalan vagyok). Őt egyébként érdekelné, pár szót mesékből is megtanult, és tetszik neki. Önnek mi a véleménye? Köszönöm a választ! Üdv.: Kispiskóta
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Székely Zsuzsanna 2012-11-14 13:07:13


Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank