Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Logopédus

Üdvözletem! Olyan kérdésem lenne, hogy mit tudok tenni, milyen gyakorlatokat vagy technikákat tudok bevetni a hadarási beszédzavar leküzdésére? Általában ha nyugodt vagyok, és megfontolt, akkor eléggé képes vagyok szépen lassan érthetően beszélni, de ilyenkor is megesik, hogy a kellő figyelem hiányában belehadarok a mondandómba, és ez miatt igencsak idegessé és szégyenkezővé válok. Viszont olyankor, amikor a megszokott nyugalmi állapotomból kilépve, valamilyen okból kifolyólag idegessé, nyugtalanná és izgatott állapotba kerülök, akkor szinte az egész mondandóm halálra van ítélve, mert brutálisan úgy hadarom le, hogy még én sem értem, nem hogy más. Mit tud javasolni erre egy logopédus szakember? Kíváncsian várom tanácsait. Vagy az ilyen beszédzavarra nem csak a személyes logopédusi megbeszélések, hanem esetleg pszichológusi segítségre is szükség van? Köszönöm szépen!
Kérdező: thommyforr Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! Férjem súlyos agyi infarktuson esett át közel 2 éve. Kérdésem az lenne, van-e esély arra, hogy visszajön a beszéde és tud-e majd még könyvet olvasni. Jelenleg mindent megért, és érdekes, hogy számítógépen egyedül leírja a szavakat, amit a gépen leírok el is tudja olvasni. Minden nap 2 oldalt teleírok neki, az egyik oldalon a leírt szavaknál kihagyott betűt kell beírnia , ennek eredményessége olyan 80%, a másik oldalon különböző dolgokat sorolok fel, ahol alá kell húznia a megfelelőt, ezek még jobban sikerülnek. Próbálgatom már azt is vele, hogy híres emberek vezetéknevét mondom, kifogástalanul mondja a keresztneveket. Már könyvet is próbáltunk olvasni, ott viszont időnként döcög, és van hogy nem érti, pedig versikéket, mondókákat is olvastunk. Én próbálom minél többet beszéltetni, és kivárom amíg pl. ő mondja, hogy kérek vizet. A tanácsát szeretném kérni, mit gyakoroljak vele, mert egyre jobban hiányzik neki az olvasás. Betegsége előtt rengeteget olvasott. Köszönettel: Mógor Ivánné
Kérdező: mogorm Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Lányom októberben betöltötte a 6 évet, szépen beszél csak az R betűt nem ejti jól, L-nek mondja. Gyakoroltunk nyelvtörőkkel, de javulást nem látok. Az eddigi netes válaszokból úgy láttam, hogy Magyarországon az 5 éves gyerekeket felméri a logopédus, ez sajnos ahol én élek (Romániában) nem működik. Aktuális lenne, hogy felkeressek egy logopédust, vagy ez még változik? Gyerekkoromban én sem tudtam jól ejteni az R-t, de iskolás koromra valahogy megtanultam. A napokban a játszótéren figyeltem fel egy beszélgetésre a lányom és a barátnői között, a barátnők kijavították " - Nem bokol, hanem bokor Mit kellene tennem??? Köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Kedves Logopédus! 4,5 éves lányom nagyon kommunikatív, gazdag a szókincse, nagyon fogékony az új szavak iránt, mindent rögtön megjegyez. Viszont járunk mozgásfejlesztésre (TSMT) mozgáskoordinációs zavar és figyelem problémák miatt. Dilemmában vagyok, hogy így érdemes-e esetleg elkezdenünk angolt tanulni (ha csak a kommunikációját veszem alapul, elkezdenénk, de a figyelemprobléma miatt bizonytalan vagyok). Őt egyébként érdekelné, pár szót mesékből is megtanult, és tetszik neki. Önnek mi a véleménye? Köszönöm a választ! Üdv.: Kispiskóta
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Székely Zsuzsanna 2012-11-14 13:07:13

Reklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank