Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kategóriák - Allergológus

Allergológus leírása

Az allergológia az allergiás eredetű betegségek megelőzésével, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó szakterület. Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük: például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb. Az allergének a szervezetbe különböző módon juthatnak be: a légutakon, a bőrön és a tápcsatornán keresztül. Ennek megfelelően az allergiás reakció is jelentkezhet a légutakban, melynek legismertebb formája a tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással, orrviszketéssel, könnyezéssel járó szénanátha. A bőrön kialakuló allergiás tünetek leggyakrabban bőrpír, kiütések, csalánkiütés, ekcéma formájában jelentkeznek, míg a tápcsatornában jelentkező allergiás betegségre a bőrtünetek mellett gyakori hasfájás, puffadás, hasmenés figyelmeztethet. Az allergiás betegségek kivizsgálása és kezelése komplex folyamat, sok esetben több szakma szoros együttműködését igénylő feladat. A nagy változékonyságot és ezzel együtt komplexitást mutató allergiás tünetek diagnózisának első lépése az allergia teszt elvégzése. Az allergiavizsgálat módját minden esetben a kezelőorvos határozza meg, amely az alábbi eljárásokkal történhet: Allergia vizsgálat vérből, Allergiavizsgálat Prick-teszttel, Allergiavizsgálat Epicutan-teszttel.

Allergológus orvosok, szakemberek - Allergológus ügyelet, rendelés

Megválaszolt kérdések a ketegóriából
Igen volt szívultrahang vizsgálatom, sőt azóta a mellkas CT vizsgálat is me..
A CT jó ötlet, de egy alkalommal szívultrahang vizsgálatot is kérjen, vizsg..
Köszönöm a tanácsát, az emlitett Löffer betegség irányában nem törté..
Kedves Kismama, Allergének irányában serum IGE panelek elvégzése segíth..
A terhesség idején jelentkező orrfolyás, orrdugulás, hormonális eredetű, ..
Üdvözlöm, nyaki területen lehet akár pajzsmirigy megnagyobbodástól is ez ..
Kedves Kérdező! Igyon naponta 2 csésze közönséges galaj teát: alkalmank..
Orvosok lakóhely szerint:


Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank