Tisztelt cím! Segítséget szeretnék kérni!! Nagyon kétségbe vagyok esve!! Kb 1 éve kesztem a fogyó kúrát. A paleoid étrendel. Szépen le is ment 11-12 kiló az induló súlyom: kb 100-101kg. Most is betartom a szabályokat ami csak annyiból áll, hogy a glutént és a finomított fehér cukrot kihagyom. Nyers nád cukrot és nyírfa cukrot használok. Egy fél éve sajnos szednem kell a rexetint mert elég súlyosan ki újúlt a pánik szindrómám. onnantól kezdve szép lassan 1-1 kilóval de csöpög vissza a súlyom!!!! Pedig már alig merek valamit enni. Persze erőltetem mert tudom, hogy az sem jó ha nem eszem de már lelkiismeret furdalásom van egy egy evés után. Néha már úgy érzem, hogy legszívesebben hashajtóznám magam! :( Mindíg túltelítettnek érzem a beleimet mint ha nem ürülnének rendesen. Kérem adjon tanácsot amivel korrigálhatok!! Igyekszem sok gyümölcsöt és zöldséget enni. Ha sütök sütemény hétvégén azt csakis gluténmentes a nád vagy nyírfa cukorral csinálom. A magasságom 156 cm. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!! Üdvözlettel Gabi
2013. június 12. 10:07
Kedves Kérdező!
A teljes kiőrlésű és korpás kenyeret és pék süteményt fogyaszthat, a gluténmentesség csak akkor fontos ha valaki lisztérzékeny azaz cöliákiás. Cukrot (nád, barna, volzucker) és mézet ne fogyasszon, helyette édesítőt és nyírfa cukrot. Állati zsírokat sem árt kerülni, mert antidepresszánsok és antipszichotikumok rontják az anyagcserét azaz hizlalnak. ezért csatolok Önnek egy diétás alapot és egy glikémiás táblázatot.
Zsírszegény fehérje források
Húsok:
Sertés - szűzpecsenye
- rövid karaj
- comb-diója
Marha- bélszín
-rostélyos
- comb - fehérpecsenye
- felsál
Csirke , pulyka , galamb
Halak - tengeri , folyami
Tejtermékek:
Túró sovány vagy félzsíros
Sajtok: tolnai, óvári , köményes,
tenkes , fokhagymás , túra , lestyános
Zsírszegény konyha technológia
Főzés - Ízes főzés - gőzben főzés
Párolás - ízes párlás
Sütés : teflonban
cserépedényben
alufóliában
zacskóban
AMC - edényben
mikrohullámon
grillezés
Sütőfólia (Malobel)
Ásványvizek
Mohai Ágnes
Kékkúti
Visegrádi
Szegedi Anna
Kímélő fűszerek:
- édesnemes paprika
- köménymag
- borsikafű, kakukkfű, rozmaring, majoránna, bazsalikom, szurokfű, vasfű, stb.
A sótlan ízt csökkenti
Édesítés:
• Nem kell számolni: Mesterségesédesítők
- Canderrel porral lehet sütni
• Számolni kell: - Glukonon, fruktóz – 3dkg/nap – ide sorolhatóak a diabetikus édességek is.
• Nem kell számolni: Stevia – növény
cseppek
tabletta
Élelmiszerek glikémiás indexe:
90-100% malátacukor, burgonyapüré-por, főtt burgonya, méz, gabonapehely, kukoricapehely, rizspehely, valamint minden cukros (üdítő) ital
70-90% fehér- és félbarna kenyér, zsemle, kifli, Abonett, ostya, kétszersült, sós sütemények, kekszek, édes müzli, pudingpor, tejberizs, fehér liszt, főtt tésztafélék ( kivéve; spagetti és makaróni), kalács, szőlő, répacukor (szilárd ételben)
50-70% zabpehely, kukorica, főtt rizs, fekete kenyér, keserű csokoládé, banán, natúr (cukrozatlan) gyümölcslé
30-50% Tej, joghurt, kefir, legtöbb hazai gyümölcs, spagetti, makaróni, tejcsokoládé, tejszínes fagylaltok, sárgarépa, csicsóka
30% alatt gyümölcscukor, szorbit, lencse, bab, borsó, szójabab, dió, mogyoró, korpás müzli, színes főzelékek, saláták, cékla, retek, paprika, paradicsom, nyírfacukor (xilit)